Mitä kuuluu raskauden puolivälissäHei vaan,

raskausviikkkoja on tällä hetkellä lähes tasan 23. Olen siis jo yli puolessa välissä raskautta, ja kohta häämöttää kuuden kuukauden rajapyykki! Iiks. Vatsanseutu on tosiaan pyöristynyt huomattavasti parin viime viikon aikana. Ajattelinkin koota perinteiset (raskaus-)kuulumiset tähän postaukseen.

Minulle kuuluu vaihtelevaa, mutta enimmäkseen hyvää. Raskauden suhteen on tällä hetkellä oikein kiva hetki, ja se sujuu loistavasti. Masu on pyöreä, mutta se on helposti "hallittavissa", olen jaksanut käydä jopa jumppatunneilla. Kuten olin kuullutkin, raskauden toinen kolmannes on usein helppoa ja ihanaa aikaa, ja niin tämä tuntuu olevan. Pahaa oloa ei ole ollut, ja erilaiset ruokahimotukset ja -ällötukset ovat poissa. Toki haluaisin herkutella useammin kuin tavallisesti, erityisesti jos olen väsynyt.

Vaikka kaikki onkin ihan kivasti, olen kuitenkin ollut työpäivien jälkeen todella väsynyt. Ensi viikolla on onneksi neuvola, jossa aion ottaa asian puheeksi. Ehkä he tarkistelevat rauta-arvot ym. Mutta tämä väsymys ei onneksi ole mitään verrattuna siihen alkuraskauden zombie-oloon. Onneksi. Toinen omituisuus on ollut minulla parin viikon ajan, näen nimittäin öisin TODELLA todentuntuisia unia, ja ne ovat yleensä jollain tavalla painajaisia. Joten yöunet ovat mielestäni olleet tosi levottomia parin viikon ajan ja iltaisin ei ole unikaan meinannut tulla liian helposti. Hyvää harjoitusta vauva-aikaan, hehehe.

Kuten olen aiemmissa postauksissakin mainunnut, että minulla on ollut tasaisempi mieliala näin raskaana kuin yleensä "normitilassa". Ja en ole stressannut raskaudesta tai tulevasta vauvasta juuri yhtään. Se on kyllä upeaa. Minulla on kuitenkin ollut päiviä, jolloin olen ollut aika maassa. Ja ne ovat olleet sellaisia päiviä jolloin haluan käpertyä itseeni ja kotiin. En ole jaksanut olla sosiaalinen, vastata puhelimeen tai viesteihin. Lisäksi minun on ollut vaikea tehdä pitkälle meneviä suunnitelmia. Koska jotenkin ajattelen, että en voi tietää mikä fiilis tai olo minulla on parin viikon päästä. Olen myös huomannut, että tarvitsen ainakin yhden päivän viikossa, jolloin minulla ei ole suunnitelmia, en näe ketään (ihmisiä) tai minun ei tarvitse tehdä mitään, vaan saan vain latailla akkuja. Osaksi olotilani on varmaan liittynyt "pesänrakennukseen", eli haluaisin olla paljon kotona, puuhailla kotona, olla Leon ja Aleksin kanssa. Ehkä tuo olo siis on luonnollistakin ja liittyy vauvan tulon valmisteluun. Emme tosin ole ostaneet vielä juuri mitään tarvikkeita vauvalle, joitain vaatteita meillä kuitenkin on. Kaikki aikanaan...Minulla oli myös pari viikkoa sitten muutaman päivän ajan liitoskipuja. Kun ne tulivat ensimmäisen kerran, olin ihan varma, että alan synnyttämään :D. Kävellessä meinasivat jalat lähteä alta, sen verran kova kipu nivusissa ja lantion alueella oli. Ne onneksi menivät ohi, ja toivon, että ne eivät tule takaisin. Kaikki sympatiani niille, jotka kokevat niitä raskauden aikana paljonkin. Itsekin mietin, että jos ne pahenevat, niin en pysty välttämättä jatkamaan kummassakaan työssäni, jotka molemmat vaativat paljon seisomista ja kävelyä. Mutta eipä maalailla vielä piruja seinälle.

Edessä on kuitenkin kiva kevät. Vaikka olenkin nähnyt ystäviäni laittoman vähän (ja tämä asia ei varmaan korjaannu vauvan synnyttyä, mutta onneksi tärkeät suhteet säilyvät erilaisissakin elämäntilanteissa), olen ehtinyt jonkin verran sopia näkemisiä kauempanakin asuvien ystävieni kanssa. Minulla on tulossa ihan pian esimerkiksi reissu Ouluun ja pääsiäisen aikoihin toivottaavsti miniloma Turkuun. Lisäksi meillä on Aleksin kanssa varattu "baby moon", eli viikonlopureissu Lontooseen. Toivottavasti pysyn hyvässä kunnossa muutenkin, ja erityisesti raskauden suhteen, jotta näistä minireissuista saa irti kaiken mahdollisen.

Ihanaa helmikuuta just sulle!

xox

AnnaLaita mun Instagram seurantaan, storyjen puolella päivittelen lähes päivittäin kuulumisia  <3

*Kuvat ovat parin viikon takaisesta Emma Gaalasta, kiitos Leader Foods lipuista :)

Mun asu:

Mekko: Bik Bok (2020) / Kengät: Dinsko (2014?) / Raskaussukkahousut: H&M (2020)

Kommentit