Ihanaa joulua
Rauhallista ja ihanaa joulua just sulle!

Tämä joulu on meidän pienelle perheelle monella tapaa erikoinen. Joulusuunnitelmamme vaihtuivat ainakin kolme kertaa Aleksin isän menehtymisen, minun flunssan ja joulun kaukoliikenteen aikataulujen takia. Lopputulos on se, että vietämme kaupunkijoulun nelistään (minä, Aleksi ja Lola sekä Leo). Aluksi olin todella murheissani, mutta ehkä tämän hektisen, surullisen ja yllätyksellisen syksyn jälkeen onkin ihan hyvä rentoutua ja rauhoittua ihan omaan kotiin.

Tajusin myös että tämä on viimeinen joulu tällä kokoonpanolla, koska ensi jouluna meitä on yksi lisää <3. Joulu on siitä spesiaali myös, että kaksi kuukautta sitten luulin, että Lola ei ole kanssamme enää jouluna, mutta toisin kävi. Asiaa pohdiskelin tässä postauksessa. Tuo sisukas mummeli on täällä. Kävimme eilen vielä eläinlääkärissä uusimassa Lolan lääkereseptin, ja eläinlääkäri teki tarkastuksen ja totesi, että koira on hyvässä kunnossa ikäisekseen. Me siis nautimme toistemme seurasta joulunkin ajan.

Tämä on myös siksi erikoinen joulu, että koska emme mene pohjoiseen minun vanhempieni luokse (missä olemme viettäneet melkein kaikki joulut), emmekä mene Aleksin perheen luokse (lukuunottamatta lyhyttä visiittiä joulupäivänä), se tarkoittaa, että joudumme (saamme) itse laittaa jouluruuat, iiks!

Minähän siis rakastan perinteisiä suomalaisia jouluruokia. Itseasiassa olemme jo pari viikkoa sitten syöneet lanttulaatikkoa, herneitä, perunamuusia höysteillä (sellaisia minijouluaterioita). Ja nyt paineet ovatkin päällä, koska haluan pöydän koreaksi. Suuri kiitos ihanalle äidilleni (ja isälle), jotka ovat jo vuosien ajan modistaneet perinteiset jouluruuat vegaanisina minua ja Aleksia varten, on ihan ikävä niitä ruokia! Itse aion kyllä rehellisyyden nimissä käydä ostamassa ainakin laatikot valmiina kaupasta, energiani ei nyt riitä niiden alusta asti tekemiseen, vaikka netistä hyviä ohjeita siihen löytyisikin. Ehkä instagramin puolella laitankin sitten ainakin stooreihin kuvia meidän omasta mini-joulusta Helsingissä ;).

Mutta olipa joulusi missä ja millainen tahansa, toivottavasti sinulla on kivaa, ja saat viettää sitä rakkaimpiesi kanssa.

Rauhaisaa joulun aikaa!

xox

Anna & Co.Psst!
Tästä pääset viime joulun herkkusuklaapostaukseen, ja tässä esittelen viime hetken joululahjavinkit, käy kurkkaamassa

Kommentit