Tämän hetken suosikkisarjat ja -dokkarit


 Heipsuli!

Hui, kohta taas viikonloppu. Se onkin hyvä viettää rauhassa sohvalla, hyvien sarjojen parissa.
Tässä listaan siis muutamia tv-sarjoja, joilla olen viihdyttänyt itseäni tämän vuoden aikana. Syksy tulee kovaa vauhtia, ja mikäs sen mukavampaa kuin kääriytyä vilttiin sohvalle hyvän tv-viihteen pariin (ja napostella vaikkapa herkkuja). Tässäpä listani pienillä selityksillä. Yritän välttää spoilauksia :D

Ja pakko vielä mainita, että oma makuni on aika valikoiva elokuvien ja tv-sarjojen suhteen. Luen paljon kirjoja ja katson paljon leffoja. Minuun eivät iske ällöromanttiset pusukikkelihöpsottelyt*. Vaadin aika paljon ohjelmilta, joita katson. Se voi olla komediaa, draamaa, jännitystä. Mutta olen todella tarkka siitä mitä suosittelen. Tykkään paljon kaikkeen tositapahtumiin perustuvista jutuista, ja olen myös sen kannalla, että onnellinen loppu ei tarkoita hyvää elokuvaa tai tv-sarjaa. Joten sillä silmällä lukekaa suositukseni <3.

-HBO: Euphoria
Jos sua ahdistaa väkivalta, alastomuus ja huumeiden käyttö, niin tämä EI ole sinun sarjasi. MUTTA tässä sarjassa on upea soundtrack, tosi hyviä biisejä, ja nuoret näyttelijät ovat superkauniita, ja älyttömän hyviä näyttelijöitä. Sarja kantaa koko tuotantokauden. Lyhyesti: sarja kertoo vieroitushoidosta ja huumeongelman kanssa kamppailevasta 17-vuotiaasta Ruesta, hän toimii myös sarjan "voice overina" eli kertojana. Juonikuviot ovat mielenkiintoisia, raakoja ja kuvausta nyky-päivän teinien elämästä. Lisäsksi olen kehittänyt (#girlcrush) ihastukset sarjan päähenkilöihin Rueen (Zendaya) ja upeaan Julesiin (Hunter Schafer). Näistä nuorista lupauksista kuullaan vielä. 

-HBO: The Loudst Voice
Tässä sarjassa on kovat nimet, eli A-listan näyttelijät kuten Sienna Miller ja Russel Crow, jotka tosin eivät näytä itseltään. Sarja perustuu tositapahtumiin, Fox Newsin perustajan Roger Ailesin elämään. Ja tämä on sellainen sarja jonka jokaisen tulisi nähdä (eritysesti kaikkien amerikkalaisten). Tämä sarja antaa viitteitä siitä, miksi Donald Trump on tällä hetkellä USAn presidenti. Tää on myös manifesti #metoo -liikkelle (linkki mun vanhaan postaukseen aiheesta). Tämä sarja on kuvaus siitä miksi kaikki on niin PILALLA länsimaissa (jenkeissä). En sano enempää, katso tämä, ja lue sen jälkeen totuuksia sarjan henkilöiden elämästä.

-Ruutu: This Is Us
Tässä sarjassa ei oo mitään pusukikkelia, vaan todentuntuista, lämminhenkistä draamaa. Tämä sarja on niin aito kuin vain voi olla. Katso tämä sarja alusta asti. Se on upea tarina perheestä. En osaa kuvailla tätä mitenkään, mutta joka kerta kun katson tämän (tällä hetkellä tulee yksi jakso viikossa kolmostuotantokaudelta torstaisin), niin itken. Välillä onnesta, surusta, yhteenkuuluuvuudesta tai jostain. Tää on semmoinen sarja, että nyyhkytän koko ajan ja Aleksikin jo tietää "aivan, uus jakso tullut, kohta haluut alkaa tekeen lapsia?".  Edit: jotka ei tunne meitä: ollaan oltu kihlattuni Aleksin kanssa yhdessä yli yhdeksän vuotta, meillä ei ole lapsia, omasta tahdostamme, mutta jotenkin tämä sarja saa mut aina miettimään, että mitä jos...? Eli lämmöllä suosittelen.

- HBO: The Handmaid's Tale
Jos et jo oo katsonut tätä niin shame on you. KOSKA tämä sarja on dystopia, ja hyvä sellainen. Ja jos et tiedä mitä dystopia tarkoittaa, kerron sen sulle omin sanoin. Eli se kertoo siitä, jos kaikki menee pieleen. Dystopia on ihanneyhteiskunnan vastakohta, se on tavallaan kauhukuva tulevaisuudesta ja tulevaisuuden yhteiskunnasta. Tämä sarja on raaka, mutta todentuntuinen. Suosittelen myös lukemaan Margaret Atwoodin kirjan Orjattaresi,The Handmaid's Tale, johon sarjakin perustuu.


- Netflix: My Next Guest Needs No Introduction with David Lettermann
Tämä on aika yllättävä. Mulla on vielä joitain jaksoja katsomatta. Mutta David Letterman haastattelee omintakeiseen tyyliinsä mm. Barac Obamaa, Jay Z:ta, Ellen Degeneresia... Haastateltavina on todella mielenkiintoisia henkilöitä, ihmisoikeusaktivisteista, näyttelijöihin, urheilijoihin ja poliitikkoihin. Elämä- ja uratarinat, sekä mielenkiintoiset persoonat ovat aina olleet lähellä sydäntäni.


Dokkarit

-Netflix: Brene Brown: On rohkeuden aika
Tutkija Brene Brown on mun idoli. Hän on sosiaalityön tutkimusprofessori, sosiaalityöntekijä ja tietokirjailija. Hän on tutkinut ihmisten haavoittuvuutta, rohkeutta, omanarvontuntoa ja häpeää. Tämä Netflix-elokuva on todella inspiroiva. Katsoin sen jälkeen Youtubesta Brownin TED-talkit. Vahva suositus.


-Netflix: I am Maris: Nuoren joogin muotokuva
Miten joku noin nuori voikin olla niin inspiroiva ja voimaannuttava? Tätä mietin katsoessani tätä dokumenttia. Maris kertoo oman tarinansa masennuksesta ja siitä selviämisestä, ja sen kuinka löysi joogasta pelastuksensa. Uskomaton nuori nainen!

-HBO: Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst
Rakastan true crime -tarinoita. Tämä dokumenttisarja on todella karmiva. Kiinnostuin Robert Durstin tarinasta ensimmäisen kerran kun katsoin leffan All Good Things (jossa pääosissa ihana Ryan Gosling), ja luin elokuvan perustuvan tositapahtumiin. Tämä sarja kertoo siis monimiljönääri, perijä Robert Durstin elämästä. Hänen kohdalleen on "sattunut" omituisia katoamisia (kuten hänen vaimonsa), ja lisäksi hänet on yhdistetty pariin murhaan. Dokumentaristi/elokuvantekijä Andrew Jarecki halusi tutkia tätä "pahanilman lintuna" pidettyä hahmoa, ja sarjan edetessä paljastuu karmivia asioita päähenkilöstä. Suosittelen tätä. Ja katsokaa myös elokuva All Good Things. Joskus totuus on tarua ihmeellisempää, ja jäätävämpää.


-HBO Jane Fonda in Five Acts 
Jumaloin Jane Fondaa. Tämä on pitkä dokumentti, mutta pureutuu ihanasti Jane Fondan uraan, mutta myös hänen feministi-puoleensa. Minulle Fonda on oikea kulttihahmo, hän on esimerkki naisesta, joka on toiminut oman päänsä mukaan, tehnyt uraa, toiminut aktivistina ja suunnan näyttäjänä. Ja tuntuu, ettei hän hidasta vauhtiaan edes päälle kahdeksankymppisenä. Hän puhuu myös ihanan rehellisesti ulkonäköpaineista ja kauneusleikkauksista. #womancrush 


Hei käy linkkaamassa lempiblogisi/vlogisi tai podcastisi edelliseen postaukseen! Vielä ehdit, olen innokkaana tutkinut vinkkejä, mutta kaipaan niitä lisää. Voit linkata minkä tahansa kanavan, vaikkei se olisi omasi tai kaverisi. Käyn katsomassa kaikki linkit!

xoxo

Anna


*EDIT: Pusukikkelihömppä on sellaista viihdettä (olipa se musiikkia, tv-sarjaa, elokuvaa, kirjallisuutta tai mitä tahansa), jossa yritetään miellyttää kaikkia. Ollaan koko ajan positiivisia, kukaan ei kuole, kellään ei ole vaikeaa, sellaista missä ihmisillä ei ole monia tasoja. Sellaista vaniljaa, mautonta ja ei-minkään-makuista-tai hajuista, siitä en tykkää. Ohjelmissa, elokuvissa, musiikissa ja kaikessa taiteessa pitää olla tunnetta, sen pitää herättää ajatuksia, tunteita, hyviä ja pahoja.

Kommentit