kesä ja stressin loppuminen

Hei vaan,

täällä kirjoittelee stressi-vapaa-Anna. Mun on ollut todella vaikea nyt viimeisen kuukauden aikana istua koneen, blogin, ääreen ja aloittaa kirjoittaminen. Tavallaan olisi vaikka mitä asiaa, ja ideoita pulppuaa, mutta silti se on ollut vaikeaa. Enkä ole ottanut siitä stressiä.

Uusi työ on lähtenyt kivasti rullaamaan, olen ollut todella iloinen oman alan töistä. Ja mikä tärkeintä, minä valmistuin! Loppurutistus toukokuussa opinnäytetyön parissa meinasi aiheuttaa minulle harmaita hiuksia ja unettomia öitä. Sitten kun sen vihdoin sain ihanan Nooran (mun luottopakki, oppari-pari <3) kanssa sen palautettua, leijuin hetken ihan pilvissä. Tuntui, että taakka todellakin putosi harteilta. Kolmen ja puolen vuoden taakka. En ollut oikeasti tajunnutkaan kuinka paljon stressiä ja energiaa vievää tuo koulu on mulle ollut viimeisen vuoden ajan. Sitä oli vain tottunut siihen pieneen stressiin, ja oloon, että aina on jotain vähän tekemättä. Suoritin automaatiolla opiskeluja, töitä ja harrastuksia. Ja nyt kun se on ohi, fiilis on uskomaton. Jeij :)

Sanoin useammankin kerran Aleksille, tuon viimeisen rutistuksen aikana (kun kirjoittelin yömyöhään, ja viilasin opparia), että nyt en kyllä tämän jälkeen opiskele enää (vähään aikaan). Onhan mulla nyt jo kaksi ammattia virallisesti, se riittäköön nyt hetkeksi. Haluan nyt tehdä hetken töitä, ja nauttia vapaa-ajasta ilman rästitehtäviä.

Itseni kuitenkin tuntien, koska jotenkin mun luonteeseeni vaan kuuluu jatkuva itseni kehittäminen, halu uuden oppimiseen, ja uusia haasteita kohti meneminen, niin luulen, että kyllä jollakin saralla itseni aion tässä taas haastaa... Olen nimittäin selaillut sosiaalipsykologian ja sosiologian opintoja... MUTTA ei enää tänä vuonna. Eikä ehkä ensi vuonnakaan. Haaveissani siintää myös ajatus, että opiskelisin jossain vaiheessa psykoterapeutiksi, mutta siihen tarvitsen arvokasta työkokemusta sosiaalialalta. Hyvä, että on unelmia ja tulevaisuuden haaveita. Ja Aleksin sanoin, lapa jäähän nyt Anna (kun mun haaveet ja suunnitelmat välillä lähtee vähän laukalle).

Tällä hetkellä nautin kuitenkin suunnattomasti siitä, että töiden jälkeen voin lähteä juoksulenkille, tanssitunnille, lukea kirjoja (ei enää koulukirjoja) tai tehdä suunnitelmia ystävien kanssa. Ah mitä luksusta, ihan "tavallista elämää". Ja tämä kesäkin on alkanut aivan upeilla säilläkin. Vaikka olenkin töissä kesän, niin olen silti päässyt nauttimaan myös auringosta. Meillä on ihana parveke, joka tuo lisäneliöitä kotiimme, ja olenkin siellä viettänyt vapaapäiviä (esimerkiksi juhannuksen) lukien kirjoja, katsellen sarjoja ja fiilistellen kesää.

Ja hei kesä on kuitenkin vasta alussa. On tulossa vielä festareita, veljeni häät pohjoisessa ja ties mitä. Mä aion nauttia.
Mitä sulle kuuluu? Miltä sun kesä näyttää?

xoxo
Anna

Kommentit