Testissä luonnonkosmetiikkaa + ALEkoodi nettikauppaan

Follow my blog with Bloglovin


*Kaupallinen yhteistyö soNatural -verkkokaupan kanssa

Hei sulle,

sain viime vuoden lopulla kivan mahdollisuuden tutustua luonnonkosmetiikkaan yhteistyön merkeissä. soNatural.fi (linkki nettisivuille) on suomalainen verkkokauppa, jonka tuotevalikoimaan kuuluu pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja ravintolisiä. Tuotemerkkejä ovat muun muassa Joik, Benecos, Bybi Beuty, Khadi, Lavera, Mossa… Ja paljon muita.

Mitä on luonnonkosmetiikka?

Yritän avata ensin hieman luonnonkosmetiikan käsitettä, tutkin muun muassa House of Organicin sivuilta kyseistä määritelmää. Itse ainakin menen välillä sekaisin mainoslauseista, ja erilaisista kosmetiikan ainesosien määritelmästä. Tässä siis asia yksinkertaisimmillaan. 


Luonnonkosmetiikka on kosmetiikkaa, jonka raaka-aineet ovat niin luonnollisia kuin mahdollista. Luonnonkosmetiikan valmistuksessa otetaan huomioon myös ympäristöystävällisyys ja eettisyys. Tämä pätee aina tuotteen valmistuksesta tuotteen hävittämiseen. Luonnonkosmetiikan tunnistaa helposti luonnonkosmetiikan sertifikaateista. Sertifikaatit valvovat, että tuote täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit eli raaka-aineet, eettisyyden ja ympäristöystävällisyyden. Luonnonkosmetiikan sertifikaatteja ovat muun muassa: Ecocert, Cosmos Organic, Soil Association, NaTrue ja BDIH. Kaikki aidon luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävät tuotteet eivät kuitenkaan välttämättä ole sertifioituja vaikka täysin sertifiointikriteerit täyttäisivätkin.

Luonnonkosmetiikan valmistuksessa käytetään luonnollisia ainesosia ja pyritään suosimaan luomulaatuisia ainesosia. Raaka-aineet tulee olla myös mahdollisimman vähän prosessoituja. Kaikkia luonnonkosmetiikassa käytettäviä raaka-aineita ei kuitenkaan pystytä valmistamaan luomuna vaikka täysin luonnollisia olisivatkin. Eri sertifiointitahot laskevat tuotteen luomupitoisuudet hieman eri tavalla. Yhteistä kuitenkin kaikille luonnonkosmetiikan sertifioinneille on se, että ostaessaan sertifioidun tuotteen, kuluttuja voi olla varma siitä, että tuote on aitoa luonnonkosmetiikkaa.

Toivottavasti tämä antoi vähän käsitystä siitä, miten luonnonkosmetiikka määritellään.


Oma suhteeni luonnonkosmetiikkaan on utelias. Pidän ajatuksesta, että tuotteissa ei ole mitään keinotekoista, ja tuotteet ovat hyvin eettisiä (ei pitkälle prosessoituja), usein myös vegaanisia, ja niitä ei ole testattu eläimillä. Toki kaikki luonnonkosmetiikka ei ole vegaanista, koska useissa on käytetty eläinperäisiä raaka-aineita, esimerkiksi hunajaa. 

Vaikka noudatankin ruokavaliossani, ja aika pitkälle muissakin valinnoissani, vegaanista linjaa, niin kosmetiikan ja kauneudenhoitotuotteiden kanssa en ole ollut niin tarkka. Minulla on niin herkkä iho, joten olen mennyt ”iho edellä”, eli jos olen löytänyt sopivan tuotteen, olen sitä käyttänyt. Olen siis aikamoinen "sekakäyttäjä" mitä tulee kosmetiikkaan ja ihonhoitoon. Siksi hakusessa on ollut uusia luottotuotteita luonnonkosmetiikan saralta.
SoNaturalin toimitus oli supernopea. Laitoin tilauksen, ja ajattelin, että saan tuotteet ehkä joulun jälkeen, mutta ilokseni ne olivat kotiovella jo parin päivän päästä tilauksesta. Olen siis ehtinyt testailla jo muutaman viikon näitä postauksessa esiintyviä tuotteita. Tässä lista tuotteista, joita sain testattavaksi:

Lavera Cleansing Milk 2 in 1*

Bybi Supercharge serum*

Khadi Face & Body Oil, Pink Lotus*

Nurme Organic Rose Water, hydrating face toner*

Crazy Rumous Spearmint lip balm ja Hibiskiss hibiscus flavored lip color*

Sain itse hieman vaikuttaa testattavien tuotteiden merkkeihin, ja valitsin sellaisia merkkejä, jotka eivät minulle olleet ennestään kovin tuttuja. Sattumoisin nämä kaikki tuotteet ovat myös vegaanisia, 10 pistettä siitä!

Näistä merkeistä Lavera oli ainoa, joka oli minulle ennestään tuttu. Laveran Cleansing milk 2 in 1 ei ollut minulla kuitenkaan vielä käytössä, mutta kuuluu nykyisin päivittäisiinn ihonhoitorutiineihini. Se on toiminut näppärästi kasvo- ja meikkiputsarina, siinä on ihana tuoksu, pehmeä koostumus, eikä se takuulla ole liian voimakas herkälle iholleni. 

Erityisesti Bybin seerumi kiinnosti minua, koska olin lukenut tuotteesta jo aiemmin. Ihoni on superkuiva, ja kiristävä, näin talvellä, joten kaipasin extrakosteutusta. Ja tämä Bybin öljymäinen seerumi on kyllä lunastanut lupauksensa. Käytän sitä iltaisin kasvojen puhdistuksen jälkeen yövoiteen alla. Ja eipä kiristä! 

Olen aiemmin hieman vältellyt öljymäisiä tuotteita, olen jotenkin ajatellut etteivät ne sovi iholleni, vaan ennemminkin tukkivat sen, eivät imeydy, ja sotkevat tyynyn ja/tai paidan. Mutta tämä seerumi imeytyy yllättävän nopeasti, ja aamulla ei edes muista että yöksi laittoi öljyä kasvoihin. Muutaman kerran kovilla pakkasilla olen laittanut sitä jopa päivävoiteenkin alle.

Nurmen kasvovesi on ollut mulla niin kovalla käytöllä, että pitää varmaan tilata pian uusi puteli, pullo on puolillaan. Se on helpossa suihkepullossa, joten sitä on kiva suihkia aamulla kasvoille ja pyyhkiä sitten vanulapulla. Virkistää väsynyttä talvi-ihoa.Crazy Rumoursin söpöt huulivoiteet ovat myös kulkeneet laukussa ja taskuissani niin töissä kuin vapaa-ajalla. Sheavoi kosteuttaa ihanasti huulia ja ”makuvaihtoehtoja” on vaikka millä mitalla. Itse tykkään erityisesti tuosta raikkaasti Spearmintin tuoksusta, ja tämä toinen, värillinen, Hibiskiss antaa huulille heiman tumman punertavaa sävyä. Eivät ole huulet halkeilleet tänä talvena. 

Näitä haluan ostaa useamman, jotta voin laittaa yhden aina eri laukkuun tai taskuun mukaan, koska mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kuivat huulet, ja se että huulivoide on väärässä laukussa, kun sitä tarvitsisit! Olen joskus maininnutkin, että olen huulikiilto- ja huulivoideaddikti. Mutta ei se haittaa, kun on olemassa hyviä ja luonnollisia vaihtoehtoja huulten kosteutukseen.Khadin kasvo- ja vartaloöljyä olen käyttänyt iltaisin suihkun jälkeen vartalolle. En ole viitsinyt sitä sotkea kasvoille, vaikka sitä voisi ohjeiden mukaan huoletta laittaa myös nassuun. Sen huumaava Pink Lotuksen tuoksu rauhoittaa, tasapainottaa ja kosteuttaa ihoa. Khadin tuotteissa uskotaan Ayervedan parantavaan voimaan, ja tämä öljy on kosteutuksen lisäksi aromaterapeuttinen. En osaa sanoa, onko sillä ollut sen suurempia vaikutuksia mielelleni, mutta iho ei ainakaan ole ollut kuiva. Ja tuote vaikuttaa todella riittoisalta, sitä ei tarvitse läträtä kerralla kovinkaan paljon. Tuote on aika voimakkaan tuoksuinen, joten hajuherkille se ei ehkä sovi.Pidemmittä puheitta, nyt sullakin on mahdollisuus tehdä ihollesi (ja maailmalle) palvelus ja tilata ihanaa luonnonkosmetiikkaa tai ravintolisiä alennuskoodilla annaoon soNatural.fi -verkkokaupasta. Saat tällä koodilla -10% tilauksestasi 31.1.2019 asti! Tustustu rohkeasti näihin suosittelemiini tuotteisiin, tai käytä alennusta omiin suosikkeihisi ja kokeile rohkeasti uusia tuotteita! 

Huomasin soNatural-nettisivujen tuotekategorioissa myös suunhoidon tuotteet. Nämä kiinnostavat minua erityisesti! Olemme Aleksin kanssa puhuneet vegaaniseen hammastahnaan siirtymisestä, mutta minulla ei ole tuotteista vielä mitään kokemusta. Myös aktiivihiilituotteet kiinnostavat suun ja hampaiden putsauksessa... Toimiiko se oikeasti valkaisevana tuotteena? Jos jollain on kokemusta niin huutakaa hep! Nettisivuilla oli laaja valikoima erilaisia tuotteita.

Suuhygieniatuotteiden lisäksi aion seuraavaksi laajentaa tuttavuuttani luonnonkosmetiikan meikkeihin. Minulla on ollut esimerkiksi Benecosin huulikiiltoja, mutta olisi ihana löytää uusia meikkisuosikkeja luonnon raaka-aineista. Jos sulla on joitain superhyviä vinkkejä esimerkiksi luonnonkosmetiikan huulipunista ja ripsareista, niin kerro mulle ihmeessä kommenteissa. :)

Seuraavaan kertaan,

xoxo
Anna 

*Tuotteet saatu blogin kautta, kiitos soNatural.fi <3
P.S.

Valittelin jokin aika sitten täällä blogissa kuivaa ihoani, ja nämä tuotteet ovat tuoneet helpotusta talvi-iho-ongelmiin. Kerron seuraavassa kauneusaiheisessa postauksessa tarkemmin ihonhoitorutiineistani, ja myös tapauksesta, jossa sain ystävältäni hyvän suosituksen erääseen tuotteeseen.Kommentit

 1. Pitääpä tilata ja testata👍

  VastaaPoista
 2. Tuo Bybin seerumi alkoi kiinnostaa kun se olis varmasti hyvä tällaiselle talven kuivattamalle iholle! Ecodentalla on muuten superhyviä hammastahnoja, niille suositus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon kyllä tykännyt! Vaikka se on öljymäinen, niin kuitenkin kevyen tuntuinen <3 Hei ja kiitos suosituksesta, myös suunhoidossa ollaan siirtymässä luonnollisempaan suuntaan!

   Poista

Lähetä kommentti