Joululahjavinkit

Heippa sulle!

Niin se vaan joulu lähenee, joka vuosi nopeammin ja nopeammin. Enää muutama päivä aikaa panikoitua, itse en tosin panikoi yhtään. Olen lahjani hankkinut jo tässä pitkin syksyä, joten se ei ole ongelma. Tässä kuitenkin mattimyöhäisille oma vinkkilistani. Listalla olevat jutut ovat sellaisia, mitä voisin toivoa itselleni, mutta myös sellaisia, joita mielellään annan lahjaksi.
Top 3 joululahjavinkit by Anna

Kirjat
Lukeminen on mun yksi lempiharrastuksista. Nykyään on tullut erilaisia virtuaalisia kirjastoja, joilla voi ladata e-kirjoja ja äänikirjoja puhelimeen ja koneelle. Mullakin on muutama kirja luettavana puhelimellani, ja olenpa kuunnellut pari äänikirjaakin. KUITENKIN mielestäni mikään ei voita oikean kirjan pitelemistä käsissä ja sen lukemista. Siksipä arvostan painettuja kirjoja joululahjoina, ja muutenkin lahjoina. Siinä vaan on sitä jotain.

Otavan julkaisuissa tänä syksynä on ollut vaikka mitä kivoja kirjavaihtoehtoja. Uutuuksista löytyy varmasti suosikit jokaiselle perheenjäsenelle, ja joka makuun. Esimerkiksi isöäidille tai jollekin muulle, joka on innostunut neulomisesta, tämä Minna Metsäsen, Sanna Palojärven ja  Erika Appelströmin Kaikkien aikojen villasukat* -kirja on täydellinen joululahja. Tästä Novitan juhlakirjasta löytyy uusimmat villasukkamallit niin naisille, miehille kuin lapsillekin.
Vaativampaankin makuun sopii Lotta Sonnisen elämän kinkkisiin pulmiin humoristisella otteella keskittyvä Pieni Pahan Mielen Kirja*, siinä voi oman elämänsä mielensäpahoittaja kirjata ärsyttäviä asioita ylös, ja löytää sitä kautta elämisen riemun.

Ruokakirjat ovat myös varma nakki jouluna. Anni Hautalan toinen ruokakirja, Annin ruokakirja 2*, tarjoilee helppoja ohjeita tavalliseen arkiruokailuun, mutta myös juhliin. Vegaanisia ohjeita kirjassa ei tosin ole, mutta näppärä kotikokki soveltaa itse resepteistä itselleen sopivia. Itse ajattelin testailla ainakin Annin drinkkejä jokin viikonloppu ;).

Tästä vanhemmasta postauksesta voit spotata aikaisemman kirjoihin liittyvän postaukseni.

 

 

Hiustenhoitotuotteet, kosmetiikka

Varsinaista kosmetiikkaa voi olla vaikea ostaa lahjaksi. Ellei tiedä tasan tarkkaan lahjan saajan ihotyyppiä, suosikkimerkkiä ja toiveita. MUTTA hiustenhoitotuotteet lahjana mielestäni ei voi (yleensä) mennä vikaan. Jokainen käy suihkussa, kaikki pesevät hiuksiaan, ja usein laittavat hiuksiaan. Hyvä shampoo, hoitoaine ja vaikkapa hiuskiinne tai hoitomaski ovat kivoja lahjaideoita. Arvostan!

Itselläni on ollut nyt käytössä useamman kuukauden suomalaisen Biozellin Color Tech* intensiivinen sävyte Pearl, joka antaa mielestäni kivan pastellisen sävyn vaaleaan tukkaani, ja poistaa keltaisuutta. Biozellin uudet hiuksia hoitavat Color Tech sävytteet ovat lisäksi vegaanisia, joten saavat ehdottomasti plussapisteeni! Olen myös tykästynyt merkin lämpösuojasuihkeeseen ja kuivashampooseen* (jota saa vaalealle tukalle silver-sävyisenä, kuvassa ylhäällä). Biozellin Color Mask Cool Violet* on ollut mulla myös kovassa käytössä jo viime keväästä asti, tällä hiusmaskilla saa aikaan jo melko intensiivistä sävyä, itse tosin olen käyttänyt sitä muutamia tippoja hoitoaineen sekaan ja pitänyt vain hetken päässäni. Sillä tekniikalla sai kivat vaalean, pastelliset violetit "efektit" tukkaan vaikkapa viikonlopuksi.

Ja takaisin niihin joululahjoihin... Kosmetiikkalahjoissa toimivia ovat mielestäni myös ihanat body butterit ja erilaiset vartalonkuorintavoiteet tai suihkusaippuat ja -öljyt. Niitä saa kivoissa purnukoissa ja lähes jokaisella on varmasti käyttöä niille.

Lahjakortit ja elämyslahjat

Lempiosioni! Näin yltäkylläisessä yhteiskunnassa elävänä, ilmastonmuutoksesta huolestujana ja vastuullisena kuluttajana suosin ehdottomasti lahjakortteja ja elämyslahjoja. Lahjakortti esimerkiksi kauneushoitolaan tai kylpylään on varmasti lahja, josta monikaan ei halua kieltäytyä. Tai sitten ihana kultuurilahja kuten liput teatteriin, balettiin tai oopperaan. Tai vaikkapa lahjakortti seinäkiipeilyyn, tankotanssiin tai kylpylään, aktiivisuuteen ja liikkumaan kannustavat lahjat ovat myös kivoja. Ja näissä kulttuuri- ja liikuntalahjoissa mukavinta olisi tietysti se, että lahjan antaja lähtee näihin rientoihin mukaan lahjan saajan kanssa. Samalla voi siis viettää laatuaikaa, lahja molemmille! Mielestäni lahjojen antamisessa ajatus on siis tärkein ja joulussa nimenomaan yhdessäolo on tärkeää. Siksipä elämyslahjat edustavat tätä perinnettä.

Haluan myös muistuttaa, että jouluna ihmiset (onneksi) muistavat paremmin myös vähempiosaisia sekä eläimiä. Joten lahjoitus vaikkapa eläinsuojeluyhdistykselle, WWF:lle, Itämeren suojeluun, Unicefille, Amnestylle tai mihin tahansa järjestöön, joka ajaa omia arvojasi, on arvokas lahja. Vaikka summa olisi pieni, sillä on aina vaikutusta!

 

Hankitko sinä joululahjoja tänä vuonna?

xoxo
Anna 

*Tuotteet saatu pr-lahjaksi, kiitos Kustannusosakeyhtiö Otava, Biozell ja Success Story Oy
Psst! Muistathan seurailla somessa? Instagram @annataimi ja Facebookissa @annaoonblogi

Kommentit