neljä askelta hyvään ihoon ja tuotetestissä Ducray Keracnyl

Moikka!

Tänään puhun jälleen yhdestä lempiaiheestani eli ihonhoidosta! Selailen vanhempia postauksiani ja huomasin, että olen kirjoittanut aiheesta monen monta postausta, viimeksi tässä postauksessa esittelin Nivean tuotteita, joista Urban Skin Protect Day Cream (SPF 20) voide on minulla nyt kesällä ollut käytössä päivävoiteena. Selaile ihmeessä läpi vanhemmatkin postaukseni ihonhopidosta (löydät ne asiasanalla ihonhoito oikealta palkista), niin tiedät mitä tuotteita käytän sekä hieman ihonhoitohistoriaani.Miksi ihoni voi tällä hetkellä niin hyvin?

1. Ruokavalio. Gluteeniton vegaaniruokavalio. Kasvipohjainen ruokavalio on kiistattomasti vaikuttanut hyvinvointiini niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Kun lopetin lopullisesti maitotuotteet (sitä ennen en ollut syönyt lihaa vuosiin), olen huomannut, että tulehtuneet finnit ym. ovat vähentyneet. Tästä alkaa olla noin kaksi vuotta aikaa, kun siirryin kokonaisuudessa vegaaniruokavalioon, ja jätin kaikki eläinkunnan tuotteet pois..

2. Hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen. Voin paremmin henkisesti ja fyysisesti, koska kroppani noudattelee nyt luonnollista kiertoa. Viikko ennen menkkoja ilmestyy muutama näppy, mutta ne ovat viikossa hoidettu pois.

3. Ihon puhdistus. En mene koskaan meikit päällä nukkumaan, lisäksi pesen meikit ensimmäisenä päivän jälkeen pois, kun pääsen kotiin. Ja pidän usein välipäiviä jolloin en meikkaa ollenkaan (varsinkaan näin kesällä en meikkaa). Lisäksi en edelleenkään omista meikkivoidetta. Annan ihon siis hengittää usein, ja huolehdin ihonpuhdistusrutiineista.

4. Hyvät ihonhoitotuotteet sekä täsmätuotteet. En ole kovin merkkiuskollinen, vaikka Nu Skinin Creamy hydrating Masque -kasvonaamio on nyt ollutkin kylpyhuoneeni vakioasukas yli vuoden. Uskon kuitenkin, että ihokin tottuu liikaa samoihin tuotteisiin, jos niitä käyttää vuosia (tämä on oma empiirinen tutkimukseni), joten siksi testailen, ja kokeilen välillä uusia voiteita ja muita uusia tuotteita. Lisäksi pyrin löytämään erilaiset tuotteet kullekin vuodenajalle. Kesäisin ihoni on TODELLA rasvoittuva ja talvisin rutikuiva.

Nämä neljä seikkaa olen huomannut itselleni hyvin toimivaksi, ja siksi ihonikin voi paremmin kuin vuosiin. Kuten mainitsinkin tuossa, että luonnollisen kuukautiskiertoni aikana olen havainnut, että on yksi viikko jolloin näppyjä ilmestyy iholle. Ja kuinka havaitsin tämän? Otin tammikuussa käyttööni ilmaisen puhelin applikaation (kiitos nykytekniikka) nimeltä WomanLog, se on ihan paras! Merkitsen sinne kuukautiseni, oireet esim. ihon muutokset, mielialat, vaivat ja tuntemukset. Tämän appin avulla olen huomannut siis ihossani selkeän muutoksen kerran kuukaudessa, ja se on vähentänyt ”stressiä” iho-ongelmista kun tiedän, että se on väliaikaista.

Olen myös löytänyt hyvän täsmätuotteen tälle ”huonoiho-jaksolle”. Sain puolisen vuotta sitten testiin uudet apteekkituotteet Ducraylta, Keracnyl -sarjasta. Olen puhdistanut ihoni nyt iltaisin Keracnyl Foaming Gel* -geelillä, ja erityisesti ”pahana” viikkona myös aamuisin, ja olen levittänyt yöksi Keracnylin PP Anti-Blemish Soothing Creamin*. Ja huomannut positiivisen eron. Jopa tällä huonona-iho-viikkona, olen säästynyt pahoilta, tulehtuneilta finneiltä. Lisäksi olen käyttänyt voidetta täsmähoitona yksittäisiin finneihin. Joten voin kyllä liputtaa tuotteiden puolesta.

Minua vähän arvelutti testailla tuotesarjaa, koska se on rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, joka on soveltuva myös erityisesti akneiholle, ja ajattelin, että ovatko tuotteet liiankin ”ärhäköitä” herkälle iholleni. Mutta ilokseni voin kertoa, että puhdistusgeeli jättää ihanan raikkaan tunteen iholle, mutta ei kiristä ja kuivata sitä, kuten useat pesugeelit minulla tekevät. Tuotteet lupaavat tuloksia jo muutamassa viikossa, mutta itse halusin katsoa tuloksia pidemmälä aikavälillä, ja se kyllä kannatti. Voide lupaa myös mustapäiden vähentymistä, ja pakko myöntää, että en ole joutunut niin ahkerasti käyttämään mustapäärautaa kuin aiemmin. Jos siis kärsit epäpuhtaasta ihosta, niin suosittelen testaamaan tätä apteekin tuotesarjaa.Oletko kuullut appista nimeltä Woman Log? Enta onko Ducrayn Keracnyl sulle uusi tuotesarja? Mitkä on sun parhaat ihonhoitokikat?

Seuraavaan kertaan.

xoxo
Anna


Kommentit