Flow-neitsyys meni, mitkä fiilikset?
Moi vaan.

Viime viikonloppu meni railakkaissa tunnelmissa, kun meikäläisen Flow-festivaali neitsyys meni! Olin ensimmäistä kertaa ikinä kyseisessä, paljon hypetetyssä tapahtumassa. Olin ainoastaan lauantain Flowssa, ja note to self, ensi kerralla vähintäänkin kaksi päivää noilla festareilla!

Mikä fiilis mulla sitten on koko Flowsta? Onko se ylihypetetty (ja ylihinnoiteltu) teeskentelyfestari, jossa hipsterit juhlii ja postailee, vai onko se oikeasti ruoka-, musiikki, -taide ja muotifestari, joka on jokaisen pennin arvoinen?

Näin yhden päivän kokemuksella sijoitun johonkin tuohon välimaastoon. Ehdottomasti aion vielä mennä uudestaan kyseiseen festivaalijuhlaan, mutta tuskin koskaan aion itse laittaa kolmen päivän lippuun puolet kuukausivuokrastani, ainakaan tuosta vain.

Mulle itselle Flow 2018 oli kyllä siitä upea juttu, että se on oikeesti festari, jossa jengi panostaa ulkoiseen habitukseensa TOSI paljn. Olisin voinut katsella ihmisiä koko päivän, niin upeita tyylejä siellä näkyi. Kaiken kaikkiaan Flow on tosi visuaalinen, ja kivasti rakennettu festari. Ja tuntui, ettei siellä ollut ollenkaan sellaista perinteistä ”rymyryyppyporukoita” (paitsi ehkä meidän jengi, hahhaa), ja ihmiset tulee oikeasti kuuntelemaan bändejä ja nauttimaan tunnelmasta. Tähän tietty vaikuttaa sekin, että festarit ovat k-18. Lisäksi tykkään tosi paljon Suvilahdesta, joten Flown miljöökin on kaupunkifestareiksi tosi osuva.Mutta ymmärrän hyvin myös miksi joskus kuulee ”soraääniä” kyseisestä tapahtumasta, että se on hipstereiden teennäistä, tekotaiteellista pröystäilyä. Ensinnäkin bändit. Perusradiokuuntelulla et välttämättä tunnista kuin muutaman bändin, kuitenkin kymmenien esiintyjien joukosta. Mutta luulen että se on osa Flown viehätystä. Sinne tulee nekin indiemusadiggarit ja -harrastajat, jotka eivät jaksa ravata perinteisillä pop-rock- tai rap-festareilla. Kun on avoimin mielin liikenteessä, siellä voi (ja pitääkin) bongata uusia bändejä, nousevia tähtiä tai pienempiä, mutta aktiivisia indie- ja underground-esiintyjiä.

Ja vielä niistä Flown muodikkaista kävijöistä. Mulla tuli jäätävä paine mun Flow-pukeutumisen suhteen jo viikkko ennen festareita. Olin selaillut edellisten vuosien flow-kuvia instagramissa ja blogeissa, ja olin ihan että en oikeesti tiedä mitä laitan päälle! Yleensä mulla ei enää nykyisn tule näin isoja asukriisejä, mutta syytän tästä sosiaalista mediaa, joka loi mulle kauhean alemmuuskompleksin. Lauantai-aamuna olin vielä ihan kädetön, että mitä laitan päälle. Mulla oli yks kiva mekko, jonka alun perin halusinkin laittaa, mutta onneksi testasin käytännössä mekkoa aamulla, kun kävin se päällä pihalla, koska lauantai oli aika tuulinen, ja päädyin siihen, että luultavasti vilauttelisin peppuani vain se päällä (mekko on aika lyhyt). Lopulta vaatteeksi päätyivät oikein kunnon turvavaatteet! Lempparifarkut, jotka oli korkeavyötäröiset ja ysärihenkiset, perusmusta, lyhyt teeppari sekä jalkaan Converset ja iltaa varten trenssityyppinen, liehuke-takki kangaskassiin mukaan (kassin lainasin Ilonalta, kiitos), ja ainiin, sitten mulla oli yks pikku flow-cliche eli vyölaukku (joka on ollut mun luotto-asuste koko kesän)!

Eli päälläni oli lopulta niin perusvaatteet kuin olla ja voi, mutta itselläni oli niissä kotoisin olo, ja sehän on tärkeintä. Sitä paitsi, ei mulle tullut missään vaiheessa pukeutumisesta alemmuuskompleksia paikan päällä, Flowssa oli tyylejä laidasta laitaan. Ja ehkä eniten erilaisia, ja övereita muotiluomuksia mitä missään muissa elämäni aikana kolutuilla musafestareilla. Antaa kaikkien kukkien kukkia! Eniten ihastelin siistejä glitteritakkeja ja mekkoja (jotka olivat olleet hitti ilmeisesti viime vuonnakin).Glitteristä puheen ollen (ja keikoista), Anna Puun keikalla fiilistelin ehkä eniten laulajan asuvalintaa, joka oli uniikki Mert Otsamon kokovartalo-glitterpuku. Rock on! Olen nähnyt Puun akustisilla , ”pienemmillä” keikoilla, eteerisessä hippityttö-lookissa sekä vähän isommillakin keikoilla, kuitenkin suomipop-tyylisenä. Tää oli virkistävä yllätys.

Ja siitä musiikista. Ihastuin Vestaan keikan aikana, tykkäsin kaikesta siinä, ja tottakai Arctic Monkeys räjäytti päälavan illan pimetessä. Meillä sattui vain Aleksin kanssa pieni eksymisepisodi tämän vikan keikan keikan aikana, jolloin mulla muun muassa loppui puhelimesta akku. Mutta onneksi kaverit löytyi, ja kaikki meni lopulta hyvin. Eksyminen kavereista festareilla on mulle kyllä aika perusjuttu :D. Muuten taisin jorata useammankin bändin tahtiin, joiden nimiä en nyt edes muista! :DLopuksi haluan vielä hehkuttaa Flown paljon puhuttua ruokaa! Sitä löytyi laidasta laitaan ja varmasti vaatimpaankin makuun. Itse kävin pariinkiin otteeseen ihanalla Baba Foodsin teltalla, koska heidän vegaaninen ruokansa, falafelinsa, hummus sekä kastikkeet ovat vertaansa vailla! 6/5.Kaiken kaikkiaan ihastuin Flowhun, mutta en tätä nyt salamarakkaudeksi vielä sano. Toivottavasti pääsen vielä uudestaan mukaan, ehkä tästä kehittyy joku syvempi rakkaus...

Ootko sä ollut Flowssa? Mikä on parasta tai mikä huonointa? Onko meillä yhtään samansuuntaisia ajatuksia?

xoxo

Anna


Kiitos kuvista Aleksi ja Ilona <3
Kommentit