lempipaikkani Valenciassa
Minne mennä ja mitä nähdä Valenciassa?

Meidän pikku perheelle vierähti yli viisi kuukautta Valenciassa. Aika katsastaa mun lempipaikat tässä ihanassa kaupungissa. Kokosin tähän postaukseen omat lempipaikkani Valenciassa, mukana on niin nähtävyyksiä kuin ruokapaikkojakin.

El Carmen: Valencian sydän. Oma asuinalueemme ja myös kouluni kampukseni sijaitsevat tällä alueella. Alue itsessään on jo nähtävyys, El Carmen on vanhaa kaupunkia ja upea, historiallinen ja kaunis nähtävyys. El Carmenissa on pieniä kujia ja katuja. Kauniita värikkäitä taloja, kirkkoja, puutarhoita, pieniä putiikkeja, upeaa katutaidetta, graffiteja ja kahviloita. Ja turisteja! Kannattaa kiivetä ainakin El Migueletelle, joka on historiallinen vanha kirkkotorni ja Valencian korkein rakennus. Ja toinen kiipeämisen arvoinen paikka on El Serranon portit. Sieltä on kiva näkymä ihanaan puistoon, Jardin de Turiaan. Ja kannattaa rohkeasti vaellella ja eksyä El Carmeniin ja pysähtyä graffitien äärelle ja kahviloihin. Ikävä tulee tätä paikkaa...

Jardin de Turia: Ihan keskustan tuuntumassa sijaitsva Turian puisto on entinen joki. Nyt se toimii upeana urheilu- piknik-, lenkkeily- ja koiranulkoilutuspaikkana. Turia on noin kahdeksan kilometriä pitkä puistoalue. Se on ihanan vehreä ja rauhallinen alue,  ja koska se sijaitsee ”alempana” kuin maanpinta ja autotie, joten sinne on kiva mennä nauttimaan auringosta. Tämä on ehdottomasti yksi lempipaikoistani Valenciassa. Siellä on monia koirapuistoja, joissa olemme käyneet Lolan ja Leon kanssa, se toimii kivana juoksupaikkana, ja siellä on kiva treenata (Mun instaa seuranneet ovat varmasti nähneet my storyn puolella, kun treenailen käsillä seisontaa tässä puistossa tai ulkoilen koirien kanssa). Usein koulun jälkeen menen sinne vain nauttimaan auringosta ja lukemaan.

Aloha Vegan Delights: El Carmenissa, ihan kotikulmillamme, pieni ”pikaruokala” joka tarjoaa vain vegaanisia ruokia ja herkkuja. Paikka on niin pieni, että siellä ei oikeastaan mahdu istumaan kuin kaksi tyyppiä juuri ja juuri. Mutta hyvä ruoka kannattaakin ottaa mukaan ja herkutella kotona tai mennä vaikkapa läheiselle aukiolle syömään ja nauttimaan El Carmenin tunnelmasta. Oivallinen "roskaruokamättö" baari-illan päätteeksi. Tai erikoishetkiin hae ihana kakkupala, löytyy myös gluteenittomana, ja ne kakut eivät ole "terveellisiä raakakakkuja", vaan oikeita sokeripommeja, siis ihan kunnon konditoria-kakkukamaa! Sydän.Taiteiden ja tieteiden kaupunki: Koko alue on nähtävyys jo itsessään. Vaikea kuvailla koko paikkaa, mieleeni tulee aina kun menen sinne niin yksi lause: Welcome to the future (tervetuloa tulevaisuuteen). Alueella sijaitsee myös tiedemuseo, joka on mielestäni vähän niin kuin Heureka Helsingissä (köyhän miehen Heureka)... Ja sitten siellä on meriakvaario, johon en itse halua edes mennä, koska mielestäni suuret merenelävät eivät kuuluu altaisiin... Siksipä suosittelenkin vaikka eväiden ottamista mukaan ja piknikoimään tieteiden ja taiteiden kaupungin ihanalla puistoalueella. Se on jo itsessään kokemus (ja saat upeat Instagram-kuvat ;)). Tai kokeilemaan polkulautailua (en tosiaankaan tiedä miksi tätä kutsutaan, mutta siis tyypit seisovat laudan päällä ja polkevat eteenpäin...) tai VESIPALLON sisässä "oleskelua" (en kokeillut, mutta näin monien tekevän sitä ja näytti hauskalta), siellä on siis monenlaisia aktiviteetteja, joista varmasti jokainen löytää haluamansa. Tässä vanhemmassa postauksessa on ainakin yksi kuva tuolta erikoisesta paikasta.

Rusafa: Boheemi asuinalue ihan kaupungin keskustan tuntumassa. Rusafasta löytyy upeaa katutaidetta, edullisia kahviloita (ja viinipaikkoja), kivoja ravintoloita. Jos El Carmen edustaa Valencian historiaa, niin Rusafa on El Carmenin modernimpi ”pikkusisko”. Se on nuorekas alue ja opiskelijoiden ja nuorten "hipsteriaikuisten" suosiossa.

Jardin Urbano, ravintola/kahvila: Rusafan alueella sijaitseva vegaaniruokaravintola ja -kahvila. Lähinnä pientä purtavaa, edullista viiniä, ihanat puitteet. Henkilökunta puhuu yleensä myös hyvää englantia. Maista täällä ainakin patatas bravas! Perfecto!


Botanic garden: Tämä on kuin pieni sademetsä keskellä kaupunkia, suosittelen lämmöllä!

El Passatge Dels Gats - Cat Cafe: Nimensä mukaisesti kissakahvila. Aleksin mielestä siellä "haisi kissa", itse en moista huomannut (nimim. sydämeltäni ikuinen crazy cat lady), mutta paikkaa kannattaa kannattaa siksikin, että kaikki kahvilan kissat ovat Valencian kaduilta pelastettuja ja kaikki tuotto menee suoraan löytöeläinten hyväksi. Kissat eivät vaikuttaneet yhtään stressantuneilta, koska kahvilassa oli ihanasti piilopaikkoja kisuille, ja heillä oli mahdollisuus mennä lepäämään niin etteivät asiakkaat edes nähneet kissoja. Henkilökunta huolehti myös koko ajan että kukaan ei koske kissoihin vasten niiden tahtoa. Sääntö oli, että "älä koske tai yritä ottaa kissaa syliin, odota jos kissa haluaa itse tulla lähellesi", siksipä olin niin otettu, että eräs kissa hyppäsi heti syliini, kun istahdin kahvikupin kanssa kahvilaan. Jos kissankarvat eivät haittaa ja haluat tehdä hyvää, mene tähän kahvilaan!

Playa de Malvarosa: Valencian suurin ranta-alue. Muutaman ratikkapysäkin päässä kaupungin keskustasta (helppo pyörillä). Sinne kannattaa varata mukaan eväitä, ja hyvä kirja ja mennä vaikka koko päiväksi palvomaan aurinkoa. Älä unohda hyvää kirjaa, tässä postauksessa esittelen omat kirjavinkkini ja muista myös aurinkosuojatuotteet, tässä postauksessa kerron mitä voiteita minulla on käytössäni.

Yelmo Films SL: Elokuvateatteri Sijainti ei ole ihan keskustassa). Täällä elokuvat esitetään alkuperäisellä kielellä. Espanjassa suurin osa elokuvista ja tv-sarjoista dubataan, mikä tuntuu näin suomalaisesta ihan hullulta. Olemme kuitekin löytäneet tämän elokuvateatterin, jossa elokuvat esitetään alkuperäisellä kielellä. Tarjonta on suppempi, mutta kyllä kaikki uutuuselokuvat löytyvät tästä teatterista.

Clot, vintage store: El Carmenissa on todella hyvä valikoima vintage- ja second hand store -kauppoja. Jos kierrättäminen, säästäminen (rahojen ja luonnon) sekä löytöjen tekeminen kiinnostaa, kannattaa tsekata tämä putiikki (ja muut el carmenin vintage puodit). Itse löysin esimerkiksi supermageet Leviksen farkkushortsit täältä ja todella edullisesti! Täältä löytyy hyväkuntoisia merkkituotteita.

Pasteria Conchin: Espanja on kuuluisa "pasterioistaan", täällä syödään yllättävän paljon leivonnaisia, makeita ja suolaisia pasteijoita, piirakoita, croissanteja ja tietysti churroja. Tästä konditoriasta saa oneksi ainakin kaksi erilaissta vegaanista croissantia ja "pullavaihtoehtoa" ja hinnat per kappale ovat muutamia kymmeniä senttejä. Tämä konditoria on El Carmenin alueella.

Malmö: Nimensäkin mukaisesti ravintola on skandinaavinen, mutta kasvisruokapainotteinen ja vegaaniystävällinen. Malmössä on hieman hintavampaa ruokailla, mutta miljöö on sen arvoinen. Ruokalistalta löytyy useita vegaanisia vaihtoehtoja niin tapaksista jaettaviin aterioihin ja fine diningiin. Malmö-ravintoloita on useampia Valenciassa, mutta erityisesti viikonloppuisin kannattaa varata pöytä etukäteen, koska ravntolat ovat todella suosittuja. Helppo asioida myös englanniksi. 

Betty Yein Estudio: Jos viivyt Valenciassa pidempään ja haluat harrastaa, suosittelen tätä pientä tanssistudiota. Tuntivalikoimassa on tankotanssia, venyttelyä, joogaa ja cardio-tyyppisiä treenejä. Itse tanssipaikan omistaja Betty ei puhu sanaakaan englantia, joten espanjankielen taito on suotavaa, mutta pari muuta opettajaa puhuu jonkin verran englantiakin. Itse menin ensimmäisen kerran paikan päälle henkilön kanssa joka puhui sujuvaa espanjaa ja englantia. Sittemmin olen pärjännyt tunneilla, vaikka opettaja ei puhukaan englantia (yleensä joku pystyy aina vähän kääntämään, jos jotain ei ymmärrä ja onneksi tunneilla pärjää seuraamalla opettajan liikkeitä). Tunnit varataan yleensä kuukaudeksi eteenpäin ja kortti on mahdollista ostaa 1-5 viikotunnille. Hinnat ovat hieman halvempia kuin Suomessa vastaavilla harrastuksilla.

Ateneo's Viewpoint Valencia: Tämä näköalabaari on ihan kaupungin keskustassa. Tänne on kiva mennä vaikka isommallakin porukalla nauttimaan lasilliset ja ihastella Valencian kaupunki-näkymää. Hyvät maisemat sekä päivällä että illan pimetessä.

Ja jos flamenco-musiikin ja tanssiesitysten näkeminen ja kuuleminen kiinnostaa Cafe Del Duende (Carrer del Turia) tarjoilee joka viikko autenttisen elämyksen paikallisten taiteilijoiden toimesta. Kannattaa tutkailla kahvilan nettisivuilla esitysten aikatauluja. Jos esiintyjän kohdalla lukee "baile", se tarkoittaa, että luvassa on myös tanssia. Paikka on aika pikkuruinen, joten paikalle kannattaa mennä hyvissä ajoin.

Siinäpä omat lempijuttuni pähkinänkuoressa. Monia paikkoja ja juttuja jäi varmaan jakamatta, mutta nyt on aika suunnata kohti uusia seikkailuja. Käy rohkeasti googlettelemassa mainitsemani paikat niin löydät kiinnostavien kohteiden nettisivut ja osoitteet!

xoxo

Anna

Kommentit