Syy blogihiljaisuuteen

Hei vaan.

Mitä sulle kuuluu?

Mä olen potenut pienoista ahdistusta niin blogista, ja monesta muusta asiasta viime aikoina. En olekaan "blogiurani" aikana pitänyt näin pitkää taukoa kirjoittelusta. Viime postauksessa kun some ahdistaa, luitkin ehkä vähän fiiliksiäni. Ja on se ahdistanut edelleen. Siksi hiljaisuus.

Mulla on ollut kaiken kaikkiaan ihana, kauhea, raskas, ahdistava, upea ja kaikkea siltä väliltä -oleva kevät. Jos olet lukenut vanhemman postaukseni mielenterveydestä, tiedät varmaan, että olen ajoittain kärsinyt masennuksesta ja ahdistuksesta. Tänä keväänä vanhat tunteet ovat valitettavasti puskeneet taas pintaan ja on ollut välillä vaikeaa tehdä yhtään mitään. Lisäksi olisi tuntunut teeskentelyltä kirjoittaa teille lukijoille täällä "kivoja asupostauksia, vinkkejä Valenciaan tai kauneudenhoitojuttuja" (jotka ovat kylläkin luonnoksissa ja listallani, kunhan saan ne viimeisteltyä), kun oikeasti haluaisin vain nukkua, tai keskittyä kouluun, omaan tulevaisuuteen ja päivistä selviämiseen.

Mielenterveyspostauksessa puhuinkin siitä, että kärsin ajoittain (liian usein) eksistentiaalisesta ahdistuksesta (hieno sanahirviö). Se tarkoittaa, että ahdistun maailman pahuudeta, mietin elämän tarkoitusta ym. Se on välillä raskasta, mutta pidän sitä myös vahvuutenani. En ota mitään itsestäänselvyytenä. Se tarkoittaa myös, että välitän itsestäni, muista ihmisistä, eläimistä ja luonnosta, ja etsin jatkuvasti keinoja kuinka voisin parantaa maailmaa. Esimerkkinä vegaaniruokavalio, kierrätys, vapaaehtoistyö (täällä Espanjassa katueläimien auttaminen) ym.

Haluan tehdä osuuteni tähän maailmaan, ja parantaa sitä, pienillä teoilla. Koska uskon, että kaikki lähtee yhdestä ihmisestä. Jos jokainen meistä ajattelisi niin, silloinhan kaikki tekisivät hyviä tekoja koko maailman eteen. Eikö niin? Mutta tämä on myös välillä raskas taakka kantaa. Esimerkiksi kulttuurierot täällä Espanjassa kierrättämisen suhteen, vegaaniruokavalion, muovijätteen ja katueläinten sekä muutenkin eläinten kohtelun suhteen, aiheuttavat minulle täällä ahdistusta, ja tunteen, että pystynkö oikeasti auttamaan, kun kuitenkin niin moni muu ihminen on valitettavan välinpitämätön. Onneksi tuo ajatus on vain hetkellistä ja aion silti jatkaa tätä omaa pientä "myyräntyötäni", johon kuuluu omat pienet tekoni arkielämässä. Nyt esimerkiksi blogini FB-sivuilla on tarina ja ilmoitus neljästä pelastetusta kissanpennusta kadulta. Toivottavasti kävit lukemassa ilmoituksen.Muita syitä ahdistaviin olotiloihin on tietysti aika vaativat opinnot. Uusi opiskelukieli on tuonut lisähaasteita, mutta ehkä eniten haastetta ovat tuoneet kaupallisen alan korkeakouluopinnot. Itsehän opiskelen Suomessa sosiaalialaa, mutta täällä Valenciassa olen tehnyt täydentävinä kursseina kauppakorkeakoulun opintoja. Jotka voivat tällaiselle luovalle, tulevaisuuden sosionomille, olla haastavia ihan suomeksikin. MUTTA olen selvinnyt ja taputtanut itseäni olalle monta kertaa, kun olen onnistunut (ja rämpinyt läpi) monia case studyja, esitelmiä, tenttejä sun muita tehtäviä vieraalla alalla ja vieraalla kielellä. Tämä on taas täydellinen esimerkki siitä, että ihminen pystyy melkein mihin vaan kun on avoimin mielin, ja valmis oppimaan (tästäkin haluan kirjoittaa vielä joskus postauksen...)! Lisäksi uskon, että hyppy yli sektori- ja alarajojen auttaa niin tulevaisuuden työelämässä, ja siinä kuinka voin ja haluan itseäni toteuttaa (ja kielitaidosta ei koskaan ole haittaa...).
Vaikka haluaisinkin pitää blogin kivana ja keveänä paikkana, en siihen pysty. Jos aion olla rehellinen täällä ja oma itseni, siihen kuuluu myös näitä synkempiä hetkiä.

Blogin kommentointi on nyt helpottunut, olisi ihana kuulla, että onko teissä lukijoissa ketään, joka pystyy samaistumaan fiiliksiini? Tai mitä mieltä olette myös "vaikeiden asioiden" kirjoittamisesta blogiin? Mistä haluatte lukea?

Olisi ihana kuulla mielipiteitänne, tulossa on myös "leppoisampia" postauksia, mutta kaikki aikanaan. Instagramia päivittelen edelleen lähes päivittäin (sieltä löytyy rantafiiliksiä ja elämää Espanjan auringon alla) joten laita tilini ihmeessä seurantaasi <3

Ensi kertaan.

xoxo

Anna

p.s. Kuvat postauksessa eivät oikein liity aiheeseen, nämä on otettu eräänä iltana kotikatuni varrelta Valencian vanhassa kaupungissa. Mulla on asukuvia noin kuukauden ajalta käyttämättä, joten niitä tulee ripoteltua tuleviin postauksiin :)

blouse&shorts: Zara / sneakers: Pull&Bear

Kommentit