kuinka hoidan hiuksiani, testissä Himalaya Herbals


 

Sain testattavaksi reilu kuukausi sitten Himalaya Herbals uutuus-hiustenhoitotuotteita. Nyt noin kuukauden päivät olen pessyt hiukseni 2-3 kertaa viikossa Repair & Regenaration Protein Shampoo* ja käyttänyt Repair & regeneration Protein Conditioner* hoitoainetta.

Himalaya Herbals on itselleni lähes tuntematon tuotesarja, olin kuitenkin kuullut tästä luonnonkosmetiikkasarjasta ja mielenkiinnolla lähdinkin tutkimaan ja testailemaan sarjan juuri lanseerattuja hiustenhoitotuotteita.

Himalaya Herbals sisältää moderneja, tehokkaita ja turvallisia ihonhoito- ja hygieniatuotteita. Kaikki tuotteet sisältävät ayervedan (elämäntieto) pohjalta tarkoin valittuja luonnonyrttejä. Helmikuussa 2018 Himalaya Herbals lanseerasi luonnonproteiineja sisältäviä hiustenhoitotuotteita, joita Suomessa myy ainakin K-Citymarketit.

Vaikka olinkin kuullut Himalaya Herbalsista aiemmin, tuotteet ovat jostain syystä aina jääneet minulla kaupan hyllylle. Voisikohan se johtua siitä että mielestäni purnukat eivät ole kovin kutsuvan näköisiä? Toki tuotteita ei ole kovin montaa vuotta saanutkaan ”peruskaupoista”, ja nämä hiustenhoitotuotteetkin lanseerattiin Suomessa vasta viime kuussa.
Tutkin hieman tuotteiden historiaa, ja huomasin että Himalaya Herbalsilla on pitkät perinteet. Sarja on Intiasta peräisin oleva, ja merkin tuotteita on valmistettu jo vuodesta 1930 lähtien. Himalaya Herbals on saavuttanut suuren suosionsa luonnonmukaisuudellaan, ja loistavalla hinta- laatusuhteellaan ympäri maailman. Luin, että aikoinaan lentoemännät hamstrasivat Himalaya Herbalsin tuotteita Intian matkoiltaan (ennen kuin tuotetta pystyi ostamaan länsimaista).
Merkillä onkin paljon myös ihonhoitotuotteita ja pakko myöntää, että kiinnostukseni niitäkin kohtaan heräsi. Onko siellä lukijoissa ketään, joka olisi testaillut merkin ihonhoitotuotteita? Haluaisin kuulla mielipiteitä!
Olen yleensä aika tarkka hiuksistani ja Suomessa olen lähestulkoon aina käyttänyt vain kampaamotuotteita. Erityisesti olen suosinut suomalaista Four Reasons -hiustenhoitotuotteita (heidän hopeashampoo ja -suihke ovat luottotuotteitani). Mutta olen kyllä nyt tykästynyt täällä näihin Himalaya Herbalsin shampooseen ja hoitoaineeseen (vaikka purkkien ulkonäkö ei olekaan suosikkini, mutta onneksi se ei ole tärkeintä). Tämä hoitoainekin tuntuu ihanan hoitavalta hentoisiin ja kuiviin hiuksiini.

Ja vielä näistä proteiinipitoisista hiustuotteista... Yleensä välttelen tuotteita missä puhutaan proteiinista. Minusta nykyisin proteiinin lisääminen KAIKKEEN (jäätelö, karkit, jogurtit…) on vähän turhakin trendijuttu, mutta kasvisproteiinin lisääminen hiustenhoitotuotteisiin kuulostaa ihan fiksulta. Hiukset ovat nimittäin 90 prosenttisesti proteiinia. Hauskaa, että tässä Himalaya Herbalsin shampoossa ja hoitoaineessa on käytetty kikhernettä, mantelia ja muita kasviperäisiä proteiineja, joita käytän päivittäin vegaaniruokavaliossakin. Eli ei voi olla kovin epäterveellistä!
Hiusten hoitoon käytän täällä Valenciassa myös kuivaöljyä, jota lisään pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin tai joskus ihan kuiviinkin. Tämä kuvissä näkyvä tuote on ihan perus ”markettituote”, Kyrey Argan Oil Serum. Mielestäni tämä ajaa asiansa, ei ainakaan rasvaa hiuksia.

Se mitä en ole vielä löytänyt täältä Espanjasta on vaaleista hiuksista keltaisuutta taittava hopeashampoo tai -hoitoaine, tai jokin vastaava tuote. Damn. Ostin kuitenkin vaaleita raitoja korostavan John Frieda Blond Sheer -suihkeen. Olen käyttänyt sitä nyt muutaman viikon, ja en ole kyllä vielä vakuuttunut sen tehosta... Ehkä latvani ovat vaalentuneet (voi johtua myös auringosta), mutta hiukseni ovat kyllä mielestäni omaan makuuni liian lämpimän sävyiset edelleen...

Suunnittelen kuitenkin kampaajalle menoa (iik) täällä, kunhan löydän kivan paikan, ehkä kampaamosta löydän myös keltaisuutta taittavan hiustenhoitotuotteen. Jos hiushistoriani kiinnostaa, niin tässä postauksessa on vähän juttua hiuksistani. Lisäksi toisessa postauksessa päivittelin, kun en ole löytänyt ratkaisua Espanjassa kulmien kotivärjäykseen, tämä on siis edelleen minulla ongelma. Ehkä molemmat asiat selviävät sitten kampaajalla…

xoxo
Anna

*Tiedot tuotteista ja Himalaya Herbals tuotteet saatu, Kiitos Succes Story Oy

Kommentit