miten pukeutua (Valencian) kevääseen? ja epätavallinen heräteostos


Olen seuraillut katumuotia täällä Valenciassa. Täällähän on edelleen talvi, joka pikku hiljaa kääntyy kevääseen. Tietysti tämä Espanjan talvi on kuin lämmin kevät suomalaiselle. Lämpötilat saattavat nousta jopa plus 19 päivisin, mutta aika yleinen lämpötila on siinä 8-14 astetta. Eli lämmin ;).

On kuitenkin jännä, että jos olisin Suomessa, pukeutuisin tällaisilla säillä varmasti kevyemmin, mutta täällä tarvitsen enemmän vaatetta. Tämä johtuu varmasti siitä, että Espanjan asunnot ovat aika kylmiä, joten se vaikuttaa myös ulkopukeutumiseen (puhuin samasta asiasta tässä vanhemmassa postauksessa). Paikalliset pukeutuvat täällä tosiaan toppa- ja villakangastakkeihin sekä verhoutuen pipoihin ja huiveihin. Sitten on turisteja (itseni mukaan lukien), jotka menevät nahkatakki tai farkkutakki päällä pitkin katuja (paikallisten pudistellessa päätään). Siksipä minusta on ”hauskaa” se, että täällä Etelä-Euroopassa pukeutuminen on talvella melkein samaa luokkaa kuin meillä pohjoisessakin vaikka lämpötilaeroa on noin 20 astetta (miinuksen puolelle).

Ensi näkemältä Valencia ei vaikuta miltään ”muodin mekalta”, mutta pikku hiljaa olen alkanut ymmärtämään ja havainnoimaan, että katumuoti on täälläkin trendikästä (metropolialueella asuu noin 1,6 miljoonaa ihmistä, joten kyllä tänne muutama fashionistakin mahtuu). Suurten ketjujen vaikutuksen tietysti huomaa (Zara, Mango, Pull&Bear, H&M…). Mutta myös luksusmerkkien helppo saatavuus näkyy katukuvassa ja muodissa kuten Loewe, Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton… Valenciassa on paljon opiskelijoita, joten täällä on paljon nuoria ja nuoria aikuisia, joilla tyyli on yleensä kohdallaan.

Verrattuna vaikkapa Helsingin katukuvaan veikkaisin, että täällä Valenciassa pukeutuminen on aavistuksen verran naisellisempaa, korkeita korkoja ja hameita näkyy enemmän. Tietysti leudompi sää vaikuttaa tähän, kukapa nyt pukeutuisi minihameeseen miinus 20 asteessa ja kipittelisi jäätiköllä yli kymmenen sentin koroissa päivittäin (ehkä joku tekeekin näin).
Näissä kuvissa näkyvä ”nallen ruskea pörrötakki” on yksi harvoista ostoksistani täältä (vielä). Olin ihastellut erilaisia pörrötakkeja jo Suomessa, mutta sopivaa ei löytynyt kohdalleni. Lisäksi tuntui, etteivät ne olleet tarpeeksi lämpimiä Suomen talveen. Käytännöllisistä syistä (tarvitsin tänne semi-lämpimän takin) ostin siis pörrötakin täältä Espanjasta. Se on täydellisen lämmin Espanjan talveen, ja ihastuin tämän vähän pidempään malliin. Ensin en ollut tästä ruskean sävystä ihan varma, mutta olen alkanut tykkäämään tästä. Tulee vähän sellaiset 70-luvun vibat!
Kuvat koottu Pinterestista
Olenko koskaan kertonut ”inhokki”- tai oikeastaan viha-rakkaussuhdettani erääseen väriin? Oletteko koskaan nähneet minulla mitään pinkkiä päällä? Hennon puuterista vaaleanpunaista ja roosaa ehkä (sitäkin harvoin), mutta purkka-pinkkiä ette varmaan. Olen aina ajatellut, että pinkki sopii vain lapsille ja My Little Poneille. Ja ehkä kesäisiin kynsiin, tai huuliin, ja EHKÄ treenitoppeihin tai kenkiin, mutta ei ainakaan minulle vaatteissa.

Kunnes tein tämän heräteostos-neuleen (tai neuletunika...)! En tiedä mikä päässäni naksahti, mutta ehkä olin fiilistellyt pinkkejä neuleita Instagramissa ja Pinterestissä vähän liikaa. Tilasin tämän Wish -sovelluksella, kuten kuvissa näkyvät ”wetlook” -leggaritkin (niin vuotta 2008).

Täytyy myöntää, että en kyllä tunne oloani ihan omaksi itsekseni tässä pinkissä neuleessa ja leguissa, jollaisia olen käyttänyt viimeksi 10 vuotta sitten. Ehkä jos stailaisin molemmat hieman eri tavalla, fiilis voisi muuttua. Ehkäpä pian näette tämän pinkin neuleen vaikkapa rentojen farkkujen seurana (ellen hylkää tätä jo pelkäksi kotivaatteeksi, kuten Aleksille manailin) ja nämä keinonahkahousut jonkin vähemmän ” näyttävän” yläosan kanssa. Katsotaan. Tässäpä siis hieman normaalista poikkeavampi tyylini, ehkä tämä Espanja sai mut sekoamaan näissä vaatevalinnoissakin 😊.

Mitä te tykkätte mun päivän asusta?

xoxo,
Anna


Teddy coat and shoes: Pull&Bear / Pink Sweater and wet-look leggings: Wish-applicaton online 

Photos by Aleksi, edit by me

Kommentit