kosmetiikkasuosikkeja ja yksi pettymys

Tämän postauksen aiheena ovat muutamat uudet meikkisuosikkini. Niin kuin olen aiemminkin maininnut, että en nykyisin käytä niin paljon meikkiä (kuin vaikkapa viitisen vuotta sitten), asuu minussa silti tyyppi, joka aina välillä haksahtaa testailemaan jotain uutuustuotetta.

Oma ”kauneusfilosofiani” liittyy vahvasti hyvään ihoon (vanhempi iho-postaukseni) ja täydellisiin kulmakarvoihin. Pääset tästä  kirjoitukseen, jossa kerron kulmakarvarakkaudestani. Olen yrittänyt minimoida pinsettien käytön ja kasvattaa luonnolliset, paksut kulmakarvat (tummuutta ja karvoja minulta onneksi löytyy jonkin verran omasta takaa). Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että omat karvani eivät vain kasva kunnolla kulmakarvojen ”alusta” (tiedättekö lähimpänä silmää se alku). Joten kulmakarvani vaativat pientä korjailua/täyttöä kynällä, tussilla tai kulmakarvavärillä. Suomessa asuessamme olen käyttänyt kulmakarvojen kestoväriä noin kerran-pari kuussa. Sillä saa mielestäni elävyyttä kulmiin ja väriä jää aina vähän myös ihoon, joten kynää ei tarvitse käyttää ainakaan viikkoon (aukkokohtia täyttämään).

Nyt olen täällä Espanjassa yrittänyt löytää kulmien ja ripsien kotikestoväriä, tuloksetta. Ilmeisesti espanjalaisilla on väriä kulmissa omasta takaa, tai sitten he käyvät ammattilaisella laittamassa kulmansa. Ainoa kestoväriä lähimpänä oleva tuote oli El Corte Inglésistä (iso kauppakeskusketju Espanjassa) Maybellinen Tattoo Brow -värjäysgeeli, jota olin katsellut Suomessakin. Olin kuullut hyvää tuotteesta, mutten halunnut ostaa sitä, koska se vaikutti hinnakkaalta, siihen nähden, että se lupaa vain kolmen päivän ”kestovärin”. Täällä Espanjassa tuote on kuitenkin huomattavasti edullisempi, joten annoin sille mahdollisuuden. Ja voi pettymys!!! Tuote lupaa ainakin kolmeksi päiväksi näyttävät kulmat, mutta edes kahdella testikerralla en saanut kulmiini, enkä ihooni, yhtään väriä.
:(
Antakaas kun selitän: Tuote oli helppo levittää ja se näytti oikein lupaavalta levitysvaiheessa, ja ajattelin, että onpas tämä helppoa. Vaikutusajan jälkeen pyyhin värit kulmista vanulapulla ja rehellisesti sanottuna kulmissa ei ollut tapahtunut mitään. Näytti lähinnä että väri oli ehkä aavistuksen vaaleampi (fail). Testasin viikon päästä tuotetta toistamiseen, pidensin vaikutusaikaa, ja sama juttu.
Vasta kahden epäonnistuneen kerran jälkeen päätin käyttää ystävääni Googlea ja tsekata, että mitä muut ovat sanoneet tuotteesta ja sen käytöstä (tämä olisi pitänyt tehdä heti alussa). Katsoin Youtube-tutorialin kyseisestä tuotteesta ja tajusin, että olen käyttänyt sitä väärin! Paketissa kaikki ohjeet olivat tosiaan espanjaksi ja myyjäkään ei puhunut englantia kuin hyvin vähän, joten olin ymmärtänyt, että levityksen ja vaikutusajan jälkeen aine täytyy pyyhkiä vedellä pois. Nyt kuitenkin viisastuneena ymmärsin kuinka tuotetta oikeasti käytetään.

Ja sehän meni näin, kolmas kerta toden sanoo: Levitä tuote halutulle alueelle (kulmakarvojen päälle ja iholle). Anna vaikuttaa 20 minuuttia, jonka jälkeen geeli on kuivunut ja voit kynsillä rapsuttamalla irrottaa geelin kulmakarvojen päältä. Ja avot! Kulmat ovat saaneet väriä ja täyttöä. Eli toisin kuin alunperin luulin, tämä ei ollutkaan IHAn turha ostos, väri pysyi itselläni noin kaksi päivää (vajaa), joten tämä on ihan ookoo täsmätuote vaikkapa viikonloppuun, jos olet menossa rannalle, uimahalliin tai muualle, jossa ei viitsi juurikaan meikkiä levitellä. Itse suosin kuitenkin jotain pysyvämpää vaihtoehtoa, mutta tämä on ihan jees olla varalta meikkipussissa, kunnes löydän jonkin fiksumman ratkaisun kulmiini. Ja huom, minua pelotti, että tuote irrottaa kulmakarvat (koska videoissa geeli irrotetaan kuin jokin geelimaski konsanaan), mutta siitä ei ole pelkoa, geeli on todella pehmeää ja irtoaa helposti iholta ja karvoista. Eli loppujen lopuksi tämä ei ollutkaan niin suuri pettymys. Mutta sitä Suomen hintaa en kyllä lähtisi tästä maksamaan…

Haaveilen edellen täydellisestä ihosta ja olenkin kertonut useammassa postauksessa iho-ongelmistani ja kuinka hoidan niitä. En käytä meikkivoidetta, mutta valokynää ja nestemäistä peiteainetta laitan ongelmakohtiin ennen irtopuuterin levitystä. Olen testaillut erilaisia seerumeita ja kuultovoiteita iholleni. Yksi tuote on kulkenut mukanani nyt puolisen vuotta. Nimittäin Lumenen (Invisible Illumination) Beauty Serum. Se on todella riittoisa, pehmeä ja helppo levittää. Seerumi oikeasti tasoittaa ihoa ja tuo siihen hehkua. Vähän paksumman kerroksen kun laittaa, niin saa jopa vähän peitettyä ongelmakohtia ihossa.
Tämä saa pisteeni.
Mulla on aika rasvoittuva iho (ja toisaalta pintakuiva... Kiva combo siis), joten kiinnitän seerumin yleensä irtopuuterilla. Täällä Espanjassa olen sipaissut sitä kuitenkin joskus hyvin ohuesti nenään, leukaan, poskipäihin ja otsaan ja lähtenyt ulos. Jotenkin se tuo kuulautta iholleni ja sellaista luonnollista ”kiiltoa”. Haluan kuitenkin iltaisin pestä sen aika pian pois, koska se tuntuu päivän mittaan iholla melko öljyiseltä. Mutta minusta kaikki meikki tuntuu siltä :D. Kuitenkin tämä on nykyisin ehdoton vakkarituotteeni. Lumenen Beuty Serum peittää maanantaiaamuna näppärästi väsymyksen. Tykkään!

Tässä siis kasvot ilman mitään pohjustus- tai peitevoidetta. Tässä olen levittänyt Lumenen Beuty Serumin Ja tässä olen lisännyt silmien alle ja muihin ongelmakohtiin peiteainetta, irtopuuterin, hieman aurinkopuuteria, Kikon kuultoa poskipäihin ja luomiin, sekä ripsiväriä ja huulissa Diego Dalla Palman persikkaista punaa. Tämä on aika perusmeikkini arkena. Kuvien ottamisen välillä on noin viisi minuuttia.
Ja ihon kuulaudesta puheenollen, olen täällä Espanjassa ihastunut Kiko-merkin tuotteisiin (Kiko on tosin italiainen merkki, mutta hyvin suuressa suosiossa täällä). Uusi suosikkini merkiltä on "kuulto puuteri”. Sitä voi sipaista nenän varteen, kulmaluille, ja poskipäille tuomaan valoa kasvoille. Ja paksumpana kerroksena se toimii kivasti luomivärinä (tämä oranssiin taittava sävy sopii mielestäni erityisesti siniharmaille silmilleni), ja olenpa lisännyt sitä aurinkopuuterin tapaan myös kasvoille. Monikäyttöinen tuote! Tätä löytyi kolmessa värissä, ja itse valitsin keskimmäisen. Vaalein oli oikeastaan vain vaaleaa helmiäistä ja tummin oli kuin tumma aurinkopuuteri.
Tässä siis tämän hetkiset luottomeikkini ja testailuni kulmakarvojen osalta.
Mitkä on sun lempparituotteet meikkipussissa?

xoxo
Anna

Kommentit