kiireisen päivän pelastus: vege-hernekeitto

Moi vaan!

Tykkään helposta ja nopeasta ruuasta. Suosin tuoreita raaka-aineita ja enkä mielellään osta valmisruokaa kotiimme (tosin härkis- ja nyhtökauravalmisteet ovat nopea proteiinin lähde vegaaniruokavaliossa). Olen myös keittojen ystävä, ne ovat helppoja valmistaa ja niistä riittää syötävää useammaksikin päiväksi. Tämän päivän keitto on sopiva kiireiseen arkeen, täyttävä ja riittoisa. Juuri tällaista olen itse kaivannut tällä viikolla. Tässä ei ole turhia kikkailuja ja vaikka valmisruokaa välttelenkin, tämä ohjeessa tulee ruokaa myös purkista ja paketista. Tässäpä siis vegaanisen ja gluteenittoman kasvishernekeiton ohje:
Vege-Hernekeitto (valmista keittoa tulee noin reilu litra)

Raaka-aineet:
Härkistä yksi pkt
2 prk hernekeittoa (Itse käytän 10 kasvishernekeitto, se on ainakin vegaaninen)
Yksi ja puoli hernekeittopurkillista vettä
3-4 porkkanaa
1 dl cashew pähkinöitä
3 rkl auringonkukan siemeniä
Suolaa
Herbamare
Tuore basilika

Valmistus:

Pilko porkkanat melko ohuiksi siivuiksi. Kauho hernekeitot purkeista kattilaan, lisää hernekeiton purkilla yksi reilu purkillinen (1,5 purkillista) vettä kattilaan. Heitä myös porkkanasiivut hernekeiton sekaan. Sekoita tasaiseksi. Anna keittyä noin kymmenen minuuttia ja lisää härkäpapuvalmiste sekaan. Voit laittaa cashewpähkinät ja auringonkukan siemenet myös keittoon tässä vaiheessa. Lisää suolaa/mausteita makusi mukaan (itse laitoin sekaan myös tuoreita basilikan lehtiä. Keitä vielä noin 5-10 minuuttia. Ja keitto on valmis! Itse lisäsin tähän versioon "koristeeksi" (ja terveydeksi) kurpitsansiemeniä. :)
Tämä on erityisen ihana ruoka näin talvipäivänä ja vaikkapa tuoreen leivän kanssa nautittuna. Hernekeitto on aina ollut yksi suosikeistani, ihan koulussakin.
Pidätkö sinä vanhasta kunnon hernarista?
xoxo
Anna

Kommentit