juhlalook, part 1Heippa!

Olen aika laiska pukeutuja. Mutta tykkään kyllä välillä säväyttää ja pynttäytyä, kun sellainen vain on mahdollista. Tässäpä siis talvikauden yksi lempparijuhlalookini. Ehkäpä myöhäisiin pre-christmas partyihin, joulujuhlaan tai tällä lookilla voisin ottaa vaikkapa uuden vuoden vastaan! Ja helposti tämä asu sopii vaikka kesäjuhliinkin.

Juhlapukeutumisessa minulle yksi tärkeimmistä kriteereistä on mukavuus. Olen jo kasvanut yli ajatuksesta "kauneuden takia on kärsittävä" tai että täytyy olla viikko mehupaastolla, että mahtuu siihen the mekkoon, makkarankuoreen, jolla ei voi istua, tai ottaa kovin monta tanssiaskelta (koska mekko on a. niin lyhyt b. niin tiukka c.niin paljastava, uskokaa mua, olen kokeillut nuo kaikki ja kokenut juhlissa myös järkyttäviä mekko-katastrofeja, ehkäpä jonkin kerran on saattanut yksi mekko revetä kesken juhlien, ja se mekko täytti kaikki kohdat aasta ceehen...).

Rakastan vihreää väriä, se on ollut yksi tämän syksyn trendiväreistä, punaisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen rinnalla. Olen aina pitänyt vihreästä, sen eri sävyistä, ja tässä mekossa on juuri sitä jotain ihanaa, mikä saa tuntemaan tämänkin tytön pieneksi hienostelijaksi, mutta ei liian pyntätyksi. Tykkään mekon boheemista olemuksesta. Kangas on "valuva", mutta kevyt. Sen takaosa on pidempi kuin edestä ja materiaali tuntuu kuitenkin sopivan ylelliseltä.

Juju tässä lookissa on kuitenkin myös meikki, ripset ja korut! Oletko kuullut Paperself -ripsistä? Tuotteet on lanseerattu Suomessa ensimmäistä kertaa marraskuussa 2017 ja minäkin sain nyt oman testipaketin kokeiltavakseni. Paperself ei ole kuitenkaan uusi juttu maailmalla, se on vuonna 2010 perustettu taiteellisten, paperista valmistettavien asusteiden valmistaja. Kiinalaisen paperinleikkaustaiteen innoittama yritys yhdistää perinteisiä metodeja nykyaikaiseen designiin. Aika mageeta vai mitä? Jos muistat muutaman vuoden takaiset  Nälkäpeli -elokuvat ja Rihannan musavideon ’Princess of China’, olet ehkä nähnyt Paperselfien tuotteita näissä.
Miksihän nämä rantautuvat nyt vasta Suomeen? Luulen, että ihmiset ovat vihdoin kokeilunhaluisampia, ja esimerkiksi Coachellasta tuttu ajanhenkinen ja boheemi trendi näkyy selkeästi nyt myös Euroopassa. Näillä ripsillä ja siirtotatuoinneilla säväyttää takuulla juhlissa ja naamiaisissa!

Paperselfin tuotevalikoimaan kuuluu paperisia irtoripsiä* sekä Paperself Tattoo me -siirtotatuointeja*. Yhdestä paperself-irtoripsiparista saa jopa viisi erilaista kokonaisuutta leikkaamalla ripsistä osia. Ripsien kiinnittämiseen tarvitset ripsiliimaa ja pinsetit. Ripsiä voi käyttää useamman kerran.
Itse leikkasin noin sentin pätkät ripsistä ja kiinnitin ne silmän ulkonurkkaan. Harmillinen juttu on että ripsien mukana ei tule liimaa, mutta itse käytin Iberon ripsiliimaa, joka maksaa noin kolmisen euroa. Ja nämä olivat todella kevyen tuntoiset ripsissä, paljon kevyemmät kuin jotkin muut perusirtoripset, joita olen joskus kokeillut. Ovathan nämä paperin ohuet!

Toinen Paperselfin tuote ripsien lisäksi on myrkyttömät siirtotatuoinnit. Ne kiinnitetään ihoon märän liinan avulla. Vedenkestävät siirtotatuoinnit kestävät iholla jopa usean päivän! Nämä "korut" eivät katoa juhlaillan aikana ;).

En ole kokeillut siirtotatuointeja sitten ala-asteen, joten olin hieman epäileväinen näiden toimivuudesta. MUTTA nämä olivat tosi helppo kiinnittää kostealla pyyhkeellä. Ja arkit ovat todella riittoisia, koska itse en halunnut koko kättä kerralla täyteen kuvia, vaan leikkasin sopivan kokoisia "osia" ja kiinnitin ne paikoilleen. On sanomattakin selvää, että "tatuointi" pysyy paremmin paikallaan iholla paikoissa, joita ei pestä tai hangata jatkuvasti, kuten ranteessa, mutta esimerkiksi sormissa olevat kuvat häipyvät reilussa vuorokaudessa iholta.

Tästä (linkki Paperself-Suomen instagramprofiiliin), Stockmannin tavarataloissa ja nettikaupassa pääset tutustumaan Suomen Paperself-valikoimaan. Mikä niistä on sinun suosikkisi?
Muodista vielä sen verran, että pääsin viime viikolla ihastelemaan Mert Otsamon uutta Transpicious- valmisvaatemallistoa näytöksen merkeissä. Mallisto lanseerattiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2017 Berliinissä. Olen aina ihastellut Mertin tyyliä ja tämä uusi mallisto, toteutettu yhteistyössä Microsoftin kanssa, ei jättänyt taaskaan kylmäksi. Mallisto oli kasarihenkinen, siinä oli paljon kiiltävää pintaa, läpinäkyvyyttä, tekstuureja sekä muotoja ja leffafriikkinä en voinut olla huomaamatta yhtäläisyyttä Matrix-elokuvien henkeen... Mertilta on usein totuttu näkemään mustaa ja tummanpuhuvaa kädenjälkeä, jota tässäkin mallistossa toki oli, mutta oli myös muitakin värejä. Valkoista, glitteriä, kultaa, hopeaa, vihertävän ja harmaan sävyjä. Tykkäsin! Tästä pääset Mertin kotisivuille kurkistamaan asuja. Löysin itselleni jo muutaman suosikin...MItäs mieltä olette juhlalookistani?
Halein,
Lashes: Paperself Deer&Butterfly / Paperself Tattoo Me Constallation / Neclases: Glitter (golden cross is my old one) / Dress: From a friend / Shoes: From Spain
Paperself-ripset ja Tattoo Me -siirtotatuoinnit saatu Success Story Oylta, kiitos*!
Photos: Aleksi, edited by me

Kommentit