antii-black-friday ja kierrätetty takki


Ai että. Haluan kertoa tästä ihanasta takista, jonka olen ostanut ernu (erilainen nuori)-teininä, joskus yli 15 vuotta sitten kirpparilta! En muista käytinkö tätä loppupeleissä silloin kovinkaan paljon, koska tämä takki on mulle vähän iso, oli ja on edelleen. Mutta nyt täytyy antaa pointsit mun ihanalle äidille, joka oli säästänyt tämän ihanan rakkauden lähettilään kaikki nämä vuodet! Ja tämä toimii näppärästi näin oversizena vai mitä sanotte?

Tällainen kelsitakki kestää aikaa. Veikkaan, että tämä on aitoa mokkaa, takin karvaosa ei kuitenkaan vaikuta aidolta villalta. Luulen että tämä rotsi on tehty ennen 80-lukua. Ja vaikka vegaanina vältän ostamasta aitoa nahkaa uutena esimerkiksi vaatteissa ja asusteissani, niin ymmärrän kyllä aidon luonnontuotteen arvon ja kestävyyden (ja kuinka lämmin tämä takki esimerkiksi on), joten käytän mielelläni aitonahkaisia tuotteita, jos olen hankkinut sen esimerkiksi käytettynä tai saanut kaverilta. Eikä se sodi mielestäni omaa ajatusmaailmaani vastaan.

Tämän tyyppinen shearling-takki elikkä kelsitakki on tälläkin hetkellä ajankohtainen ”trendituote” ja siistin tästä tekee se, että tää on oikeesti jo vintagea! Kellään muulla ei ole varmasti samanlaista. Nyt näkee paljon somessa ja katutyyleissä keinonahkaisia (ja nahkaisia) kelsitakkeja teddykarvalla. Ja shearling-takkeja on itseasiassa näkynyt trendinä jo parisen vuotta. Ja se on ymmärrettävää koska ne ovat upean näköisiä ja mikä tärkeintä, lämpimiä. Tykkään!

Luin juuri jutun (voice.fi), jossa puhuttiin muodistaa ja trendeistä sekä kierrätyksestä. Ilokseni huomasin, että muodin kierrättämisestäkin on tulossa "muotia". Facebook-kirppikset ym. jatkavat voittokulkuaan ja jutun mukaan käytetystä tuotteesta saatetaan maksaa sama summa kuin alunperin uutena ostetusta. Tietyt tuotteet ovat aika ajoin suosiossa ja tällä hetkellä kirppishaukat katselevat juurikin kelsitakkeja sekä erilaisia pörröisiä, keinokarvatakkeja. Tykkään!

Pidän muodista ja trendeistä, mutta kuten olen aikaimminkin blogissani maininnut, että tykkään kun vaatteilla on tarina. Ja vaikka seuraankin trendejä ja shoppailen välillä ketjuliikkeissä, tykkään myös kierrättää muotia ja pidän kestävän kehityksen ajatuksesta.

Viime perjantaina oli Black Friday, ja useissa kaupoissa oli kokonainen Black Weekend, elikkäs liikkeet olivat täynnä supertarjouksia. Itse en osallistunut tähän kulutushysteriaan. No ensinnäkin siksi, että minulla ei ole nyt yhtään ylimääräistä rahaa ja toisaalta siksi, että en tarvitse tällä hetkellä mitään. Enkä näe järkeä mennä ostamaan jotain siksi vain koska se on edullista tai tarjouksessa.
Black Fridayt ja esimerkiksi Stokkan Hullut Päivät ovat yleensä sellaisia paikkoja, mitkä kierrän kaukaa. Olen ollut vaateliikkeissä vuosia töissä ja erilaiset kampanjat ja teemapäivät saivat asiakkaat yleensä sekoamaan, joten en koskaan jaksanut itse vapaa-ajalla mennä enää kauppoihin kiertelemään ja jonottelemaan. Ja tämä tunne on säilynyt näihin päiviin asti. Olenkin nykyisin melkeimpä enemmän nettishoppailija, vaikka shoppailuni näin opiskelijana ovat huomattavasti vähentyneet.
Toki hullareilta ja black fridaylta voi tehdä fiksujakin ostoksia. Jos todella tarvitsee jotain, ja suunnittelee miten ja mistä ostaa sen, saattaa tehdä hyviäkin ja laadukkaita ostoksia (jos jaksaa jonotella) ja tarvehankintoja. Minulle nuo paivät vain sattuvat aina olemaan sellaisia, että minulla ei ole mitään ostettavaa. Olen kerran käväissyt Black Fridaylla ”vain katselemassa” ja meinasin saada liikkeessä paniikkikohtauksen. Minua ahdisti liikkeen sotkuisuus, ihmisten töniminen ja kuumuus, joten totesin, että nämä eivät ole minun päiviäni shoppailla!

Mitä mieltä sinä olet Black Fridaystä, Hulluista päivistä tai muista superhyperalennuskulutus -teemapäivistä?

Kivaa viikkoa sulle,
Coat - Second Hand / Boots - Ellos (really old ones) / Jeans - H&M / Shirt - Cubus / Beanie - Lindex
Photos by Laura Pensasmäki, edited by me


Kommentit