1-vuotias blogiHei, ensinnäkin Anna Oon on virallisesti yhden vuoden ja yhden päivän ikäinen, postaus piti julkaista eilen, mutta mulla oli koulua ja sitten pistäydyin Anni Hautalan ruokakirjan julkistamistilaisuudessa. Siksi tämä postaus venyi päivällä. MUTTA en voi uskoa, että ensimmäisestä postauksestani on vuosi, mihin tämä aika meni? Ihan vasta jännitin sitä, että So-Up -blogiyhteisö julkaistaan ja minun ensimmäinen postaukseni sen mukana. Huhhuhh.

Tämä on ollut kyllä huikea vuosi, enkä puhu vain blogin suhteen vaan myös ihan opiskeluissani ja henkilökohtaisessa elämässäni. Olen oppinut valtavasti, ottanut riskejä ja tarttunut tilaisuuksiin. Ja ensi vuosi tulee olemaan vähintäänkin yhtä jännittävä.

Mutta tästä blogista. Selasin vähän aikaa sitten kaikki postaukset vuoden takaa läpi. Tämä mukaan lukien postauksia on kertynyt 104 kappaletta. Ihan ookoo määrä, mutta kyllä tavoitteeni ovat korkeammalla tulevana vuonna.

Olen lukenut aiemmin konkaribloggaajien kauhisteluja siitä, että heitä hävettää omissa blogeissaan jotkin vanhat postaukset ja huonolaatuiset kuvat, ja itse olen ajatellut että minä en kyllä häpeile mitään menneitä. Noh nöyränä joudun myöntämään, noita vanhoja postauksia lukiessani ja erityisesti kuvia katsoessani, että kyllä vähän nolottaa esimerkiksi kuvien laatu ja jotkin "muka-nokkelat" -postaukset. Mutta yritän ajatella, että nekin ovat osa minua ja osa sitä, että kehityn bloggaajana. Vaikka onhan ne tummat, paljon filtteröidyt, rakeiset kuvat aika jäätäviä… Mutta niistä oppii!

Viimeisen vuoden aikana olen oppinut bloggaamisesta kantapään kautta asioita. Välillä yrityksen ja erehdyksen kautta. Kun aloitin, en todellakaan tiennyt millaista tämä tulisi olemaan. Sanotaanko näin, että olen yllättynyt pelkästään positiivisesti. Miksi näin? No ensinnäkin tästä asiasta on tullut mulle todella rakas harrastus, eräänlainen ”henkireikä”. Blogin parissa saan jäsenneltyä ajatuksiani, tuoda omia näkemyksiäni julki, esitellä minua kiinnostavia asioita ja tuotteita muille.

Blogiin saa "tuhlattua" myös vaikka kuinka paljon aikaa. Jos vain ehtii, jaksaa ja innostusta löytyy. Monet eivät ehkä tiedäkään kuinka kauan postausten suunnittelu, valokuvaaminen, kuvien käsittely, kirjoittaminen, oikolukeminen, muokkaaminen, viekään aikaa. Aika paljon. Koskaan ei ole valmista ja aina voi kehittyä. Siksipä tämä harrastus ehkä onkin niin koukuttava...

Jollakin tavalla kirjoittaminen on puhdistavaa. Kirjoittelen koulussa jonkin verran raportteja ja aika analyyttistä tekstiä, joten minusta on ihanaa purkaa blogiin (ihan puhekielelläkin välillä) omia ajatuksia ja jakaa välillä sitä kuuluisaa ”hömppää”, kuten kauneus- tai tyylijuttuja. Jotka eivät lähemmin tarkasteltuna ole edes pelkkää hömppää vaan enemmänkin omasta hyvinvoinnista huolehtimista.Ja valokuvat. Olen oppinut valtavasti valokuvauksesta, kameran molemmilla puolilla olosta, kuvan muokkauksesta ja kaikesta kuvaamiseen liittyvästä. Ja minulla on vielä vaikka kuinka paljon opeteltavaa. Mutta huomaan kyllä, että nykyisin katson maailmaa kameran linssin läpi (vaikkei kameraa olisi edes kädessä) ja mietin erilaisia kuvakulmia, valoja ja varjoja sekä tilanteita aikaisempaa enemmän. Toki huonona puolena tässä tulee välillä se, että haluaisin kuvata kaikkea mahdollista, kuten ruoka-annosta ravintolassa,  ja treffejä Aleksin kanssa. Mutta onneksi olen päättänyt, että vaikkapa kavereiden näkemiset (jos eivät ole bloggaajatuttuja) tai treffi-illat ja perhetapaamiset ovat ”kameravapaata” aluetta. Ellei toisin ole jo alusta asti sovittu. Koska jos vain keskittyy kuvaamiseen, niin hetket saattavat mennä ohi.

Bloggaajayhteisöstä. Minulla on ollut ilo tutustua muihin bloggaajiin ja täytyy sanoa So-Upille kiitos siitä, että on järjestänyt meille bloggaajatapaamisia, workshopeja sekä koulutusta aiheeseen liittyen. Olen oppinut todella paljon markkinointialan asiantuntijoilta kuvaamisesta, kirjoittamisesta ja bloggaamisesta. Mutta varmasti parasta antia on ollut tutustuminen muihin bloggaajiin, heiltä olen oppinut valtavasti! Kiitos siitä.

Bloggaaminen on siitä jännä harrastus, että omat mielikuvani ennen omaa blogiani olivat tyyliin, että se on hyvin yksinäistä puuhaa ja kontaktit ovat lähinnä vain virtuaalisia kuten esimerkiksi lukijoiden viestit. Väärin. Olen oppinut vuoden aikana valtavasti verkostoitumisesta ja siitä, että miten luoda sisältöä sosiaaliseen mediaan ja kuinka lähestyä muita alan harrastajia ja ammattilaisia VIRTUAALISESTI sekä ihan kasvotusten! Koska bloggaaminen ei missään nimessä ole yksinäinen harrastus (tai voi se olla sitäkin), koska idea bloggaamisessa on kuitenkin vuorovaikutus. Toki tekstin ja kuvien muokkaaminen on välillä yksinäistä datailua, mutta se on aika ihanaa välillä. Yksi parhaita juttuja bloggaamisessa on kuitenkin tavata tapahtumissa tai ihan sovitusti muitakin bloggaajia, kysellä vinkkejä ja jakaa tietoa. Ja usein yhteydenotot tulevat blogin tai muun somen kautta kuten instagramissa.

Instagram on todella vahva väline ja en tiedä ketään bloggaajaa tai vloggaajaa, joka ei käyttäsi instagramia. Itse olen saanut yhteydenottoja sitä kautta (valokuvaajia, muita bloggaajia jne.) ja olen myös itse ollut muihin alalla oleviin yhteydessä sitä kautta. Instagram on kuin virtuaalinen CV tai käyntikortti! Itselläni on vielä paljon opittavaa sen käytössä ja kehittämisessä, mutta on ollut siistiä huomata ihan konkreettisesti tämän vuoden aikana some-vaikuttamisen mahdollisuudet. Tällä hetkellä käyn mielessäni taistelua siitä, että ”puhdistaisin Instagram-feedini ”huonoista” kuvista ja yrittäisin saada sen selkeämmäksi tai sitten, että perustaisin blogille ihan oman instan. Mutta en ole saanut vielä päätöstä aikaiseksi. Jollakin tavalla ne kolmekin vuotta vanhat instakuvat, järkyttävine filttereineen ja sumeine kuvineen, ovat kuitenkin osa elämääni, niin siksi en ole pystynyt vielä poistamaan vanhoja kuvia. Mitä mieltä te olisitte Instagramin täydellisestä muodonmuutoksesta?
Kiitos myös menneestä vuodesta kaikille yhteistyökumppaneille. Olen otettu, että niin moni yritys on halunnut tehdä kanssani ja blogini kanssa yhteistyötä. Bloggaaminen on siitä kiva harrastus, että tässä on mahdollisuus tutustua niin uusiin ihmisiin, mutta myös esimerkiksi uusiin tuotteisiin. Ja ehkä jopa saada hieman taskurahaa yhteistöistä tai ainakin tuotteita testiin. Yleensä harrastukset maksavat, mutta tässä harrastuksessa voi olla mahdollisuus myös tienata. Vaikka eihän tätä kyllä rahasta tee ja jos tekisin, niin minulla ei olisi varaa maksaa laskuja :D. Hehehhe. Mutta onhan se kiva päästä vaikkapa joihinkin tapahtumiin bloggaajana, joihin ei välttämättä tulisi muuten mentyä.

Ja paras osio tietysti bloggaamisessa on te lukijat! Siksihän tätä tehdään. Olen saanut ihania kommentteja  vuoden aikana niin blogiin kuin ihan yksityisiäkin viestejä. Ja erityisesti haluan mainita yhden luetuimmista postauksistani Mielenterveys, hullua puhetta, joka on tähän mennessää henkilökohtaisin postaukseni, että kiitos teille kaikille viesteistä ja kertomistanne tarinoista. Se osoittaa, että kukaan ei ole yksin ongelmiensa kanssa. Ja jos saan vähänkään puhetta aikaiseksi jostain itselleni tärkeästä aiheesta tai kevennettyä jonkun taakkaa kirjoitukselleni, se on tärkeämpää kuin ilmaiset putelit tai kutsuvierastilaisuudet. Kiitos siis teille <3.

Tästä hyvästä laitankin tähän postauksen loppuun blogiarvonnan pystyyn. Tässä tulee siis blogin synttäri-giveaway elikkäs arvonta! Haluan antaa yhdelle arvonnan voittajalle lahjapaketin, johon olen koonnut suosikki-ihonhoitotuotteitani, kosmetiikkaa ja herkkuja. Paketti on vielä yllätys, julkaisen sen sisällön blogissa, kun arvonta on suoritettu. Mutta nyt kannattaa siis osallistua, arvonta on ainoastaan täällä blogin puolella ja lahjan arvo on noin 80 e.
Ohjeet: (EDIT: Arvonta on suoritettu toisella blogialustalla)
  1. Kommentoi tämän postauksen kommenttikenttään jotain (lähetä vaikka terveiset minulle).
  2. Kommentointiohjeet löytyvät tämän linkin takaa.
  3. Arvonta-aikaa on maanantaihin 4.12.2017 asti
  4. Muista laittaa toimiva sähköpostiositteesi kommentoidessasi, koska ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti säpöllä.
  5. Lähetän paketin ainoastaan Suomessa, Postin paketilla.
Onnea arvontaan ja kiitos kun luet blogiani <3
Suurella sydämellä,

P.S. Arvontaan osallistuvat vain ja ainoastaan blogiin tulleet kommentit, tällä kertaa Instagram-profiilini ei liity arvontaan. <3Balloon: Juhlamaailma
Dress: Cos
Photos by Aleksi, edited by me

Kommentit