Sometaukoilua ja blogipohdintaaHei,

niin se on viikko vierähtänyt edellisestä postauksesta. Mulle tuli viikko sitten julkaisemani henkilökohtaisen postauksen jälkeen jonkinlainen blogiahdistus. (Pääset mielenterveyttä käsittelevään postaukseen tästä). Jotenkin tuli sellainen olo, että mistä mä nyt seuraavaksi kirjoitan. Lisäksi luin viikonloppuna erään konkaribloggaajan postauksen, jossa hän päivitteli, että kaikki blogit ovat nykyään samanlaisia, kiiltokuvamaisia ja käsittelevät hyvin harkitusti rajattuja aiheita. Itselleni nousi myös mielikuvia vuosilta 2008-2009 jolloin itse ensimmäistä kertaa tutustuin blogimaailmaan ja luin sen aikaisia blogeja. Ja pakko myöntää, että blogit ovat menneet paljon eteenpäin noista vuosista, mikä on ihan ymmärrettävää. Sisältömarkkinointi ja mainostaminen blogeissa on nykyään hyvinkin ammattitaitoista, koska myös yritykset ovat huomanneet blogimarkkinoinnin kannattavuuden.

Aloin kuitenkin pohtimaan, että millaisia blogeja seuraan itse ja millaisia tykkään lukea. Tietysti olen kiinnostunut muodista, joten seuraan todella vaikuttavia, aika suosittujakin muotiblogeja, mutta ne jäävät yleensä aika pinnallisen selaamisen tasolle. Itse kiinnostun heti, jos joku kirjoittaa persoonallisella tyylillä, omasta elämästään tai ajatuksistaan, ottaa kantaa asioihin, eikä minua silloin haittaa, vaikka kuvat ja videot eivät ole niin viimeisen päälle mietittyjä. Sellaisia, todella henkilökohtaisia blogeja, luin jo lähes kymmenen vuotta sitten.

Maailma kuitenkin muuttuu ja on ymmärrettävä, että blogimaailmakin muuttuu sen mukana. Rehellisesti sanottuja itseäni harmittaa vaan näin uutena bloggaajana se, että välillä tunnen alemmuuden tunnetta, ehkä kateuttakin, muita bloggaajia kohtaan, kun tuntuu, että oma sisältö, esimerkiksi kuvat, eivät ole tarpeeksi hyviä. Typerää, eikö? Tämä ajatus on esimerkiksi estänyt minua julkaisemasta vielä yhtäkään videota. Tuntuu, että monilla vloggaajilla ja bloggaajilla on niin ammattimaiset videot, jotka ovat editointeineen kuin pieniä elokuvia tai musiikkivideoita. Kateuden vihreä pää nousee jälleen. Lisäksi tietysti bloggaaminen, suunnittelu, kuvaaminen, kirjoittaminen vie jonkin verran aikaa, joten kokopäiväisenä opiskelijana ja osa-aikaista työtä tekevänä, ei jää tarpeeksi aikaa perehtyä blogimaailman saloihin.

Tiedän, että nämä ovat typeriä ajatuksia, mutta halusinpa sanoa ne ”ääneen”. Järjellä ajateltuna, kaikki nuo ajatukset ovat ihan hassuja. Koska jos vain katsoo muiden tekemisiä ja vertaa muihin, niin aina löytyy joku, joka on tehnyt jo jonkin asian ja vieläpä paremmin kuin itse. Ja sen perusteella ei ikinä uskaltaisi tehdä mitään uutta itse. Ja se on tavallaan helpottavaa. Täytyy vain rehellisesti tehdä omaa juttuaan ja mahdollisuuksien mukaan oppia toisilta. Eli iso käsi kaikille bloggaajille, konkareille ja aloitteleville.

Mutta palatakseni vielä tuohon viikon takaiseen fiilikseeni, päätin viikonloppuna pitää pienen sometauon. Laskin, että sitä kesti kokonaiset 43 tuntia. Hahhhaa. Mutta se oli paljon minulle. Tuona aikana vastasin vain pariin pakolliseen whatsapp-viestiin ja yhteen Instagram-viestiin, mutta en selaillut enkä päivittänyt Instaa, Facebookia, Snapchatia tai muutenkaan selaillut mitään sometiliä. Halusin pienen irtioton, koska huomasin, että elämä alkoi pyöriä samoissa ajatuksissa; ”kuinka kehitän blogiani, miten luon mielenkiintoista sisältöä Instaan, pitääkö tästäkin asiasta päivittää snäppiin…”. Raskasta. Mutta sitä kesti siis tosiaan vajaa kaksi vuorokautta, mikä on muuten somemaailmassa aika paljon… Miettikää kuinka monta Instastoryä, kuvaa ja snäppiä missasin? 😊

Ja ihan hyvä niin.

Summa summarun. Haluan edelleen kirjoittaa blogia ja minua kiinnostaa myös videopostausten tekeminen. Ja ehkä minun tyylini esimerkiksi videopostauksissa tulisi olemaan melko autenttinen, koska oma aikani ja resurssini eivät tällä hetkellä riitä kummoiseen editointiin, eikä rahani palkkaamaan siihen ketään. Mutta katsotaan, mitä saan aikaiseksi.

Millaisia blogeja SINÄ tykkäät lukea? Oletko seurannut joitain blogeja jo vuosia? Mikä saa sinut palaamaan saman blogin pariin? Olisi ihana kuulla muidenkin mielipiteitä asiasta.

Seuraavaan kertaan, Anna


Wearing:

Blouse: Old one, from a friend / Furry vest: Very very old / Trousers: Cubus / Shoes: Mango
Photos: Aleksi Paju

Kommentit