I Love Me. Rakkautta itseen vai itserakkautta?Onko itseensä keskittyminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen itsekästä?

Menneen viikonlopun I Love Me -messut olivat ensimmäiset itselleni. Ennen messuja mieleeni muistui eräs kohtaaminen. Tämä tapahtui noin vuosi sitten, olin puolitutussa seurassa, jossa puhuttiin näistä nimenomaisista kauneusmessuista ja eräs keski-ikää lähentelevä opettajahenkilö paheksui valtavasti tämän tyyppisiä messuja. Hän kritisoi kovaan ääneen muun muassa messujen nimeä ja valitti sitä, että hänen mielestään nykypäivänä ihmiset ovat liian itsekeskeisiä, egosentrisiä ja hän ei voi sietää tämän tyyppisiä tapahtumia, jotka vain ruokkivat ihmisten itsekeskeistä minäkuvaa. Seisioin tuolloin tässä seurassa hiljaa ja en halunnut/voinut syystä tai toisesta sanoa mielipidettäni tuolloin. Joten sanonpa sen nyt tänne (raukkamaista, mutta ehkä ensi kerralla pystyn ottamaan kantaa enemmän, kun nyt olen itsekin selvemmillä vesillä omista ajatuksistani).

Mielestäni omasta itsestä huolehtiminen ei ole muilta pois. Parhaimmassa tapauksessa se ruokkii hyvinvoivaa yksilöä jopa auttamaan muita. On totta, että nykymaailma on hyvin ihmistä ja yksilöä korostava. Meitä kasvatetaan vahvoiksi yksilöiksi kilpailuyhteiskunnassa, jossa monien arvoa mitataan peukutuksilla, someseuraajien määrällä ja kuvien tykkäyksillä. Mutta se ei ole mielestäni koko totuus. Oikealla tavalla valjastettuna yksilön hyvinvointi ja hänen vahvuuksiensa löytyminen palvelee koko yhteisöä. Hyvinvoiva yksilö voi tehdä hyvää yhteisölle, toisille, perheelleen ja vaikka sille naapurille.
Onko sinusta itsensä rakastaminen itsekästä, itserakkautta?
Viikonloppu oli täynnä kauneutta, muotia ja itserakkautta, siis rakkautta itseen. Ovatko nämä sama asia? Itserakkaudella on hieman negatiivinen kalske, mutta itse liputan kyllä itsensä rakastamisen puolesta.

Miten pystyisimme rakastamaan muita, jos emme itse pidä itsestämme? Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen, niin ulkoisesti ja sisäisesti on mielestäni tärkeää. Eikö lentokoneessa turvavideossakin alussa aina ole, että onnettomuuden sattuessa huolehdi ensin itsestäsi, laita itsellesi happinaamari jne., jonka jälkeen huolehdi vierustoveristasi. Koska totuus on, että pökertyneenä et voi auttaa ketään. Tämä vertaus toimii mielestäni hyvin ihan joka päiväisessä elämässä. Kyllä itsestä pitää huolehtia, jotta voi huolehtia myös toisista. Ei se ole itserakkautta, vaan tervettä järkeä. Minä jos joku tiedän. Silloin kun voin todella huonosti henkisesti ja osaksi myös fyysisesti, ei minusta ollut mihinkään. Hyvä, että jaksoin nousta aamulla sängystä ylös ja viedä koiran pihalle. En ollut läsnä ystävilleni enkä perheelleni. Kun kuitenkin sain itseni kuntoon, minusta tuli iloisempi ja auttavaisempi. Lisäksi pääsin opiskelemaan alaa, jossa voin työni puitteissa auttaa myös muita. Huolehdin tällä hetkellä mieleni ja kroppani hyvinvoinnista sekä ulkonäöstäni. Ja silti mielestäni olen vähemmän itsekeskeinen kuin silloin kun en jaksanut huolehtia itsestäni. Ugh. Olen puhunut.

Mutta siis niihin I Love Me -messuihin, jotka olivat perjantaista sunnuntaihin Helsingin Messukeskuksessa. Itselläni on ollut viikonloppu tasapainottelua koulun, töiden ja vapaa-ajan kanssa. Ehdin kuitenkin sunnuntaina messuilemaan ja yllätyin TODELLA positiivisesti messujen tarjonnasta ja tunnelmasta. Helposti olisin voinut useammankin päivän messuilla viettää, ehkä sitten ensi vuonna.
Toisaalta olin tyytyväinen, että olimme messuilemassa vain sunnuntaina, koska kuulin tutuilta ja instaa selatessani huomasin, että perjantai- ja lauantaipäivät olivat messuilla todella ruuhkaisia. Vessoihin oli jonoa ja kaikkea joutui jonottamaan. Siksipä olikin ihana olla sunnuntaina messuilla vähän rauhallisemmissa tunnelmissa.

Pyörin lähinnä Superfood -puolella, maistelin kaikkia herkkuja. Ekomuotiosastolla minulla vierähti myös tovi, koska ihastelin Mine Gungorin korujen syysmallistoa, upeaa työtä Mine. Tähän liittyen on varmasti tulossa jotain yhteistyökuvioita tulevaisuudessa. Näitä luomuksia olen bongaillut IG:sta muun muassa radiojuontaja/vloggaaja Veronica Verhon sekä vloggaaja Mansikan kuvista. Wau! Itse esittelin Minen tuotantoa jo melkein vuosi sitten vanhassavanhassa postauksessa (linkki siihen).
Lisäksi I Love fashion -muotinäytös ylitti odotukseni, mukana näytöksessä oli suomalaisia ja kansainvälisiä merkkejä, näytös oli upeasti toteutettu ja lopun kruunasi esiintymisellään nouseva rap-artisti F. Well done I Love Me!

Pääsin muuten näkemään Microblanding-tekniikalla tehtäviä kulmakarvoja ihan livenä. Kiinnostukseni on kyllä edelleen näissä kestokulmissa näin kulmakarvafriikkinä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän osalta.

Rehellisesti sanottuna en tosiaankaan ehtinyt kauheasti tutustua kauneus- ja meikkipuoleen. Nykyinen kosmetiikan käyttöni on niin vähäistä ja olen löytänyt iholleni sopivia tuotteita, joten en jaksanut perehtyä kaikkiin olemassa oleviin uutuuksiin. Ja samoin kävi liikunta- ja hyvinvointipalvelujen puolelle, en ehtinyt tutustua niiden osastoihin niin paljon kuin olisin halunnut. Mutta oli kyllä kivaa huomata kuinka monipuolinen messutarjonta oli. Itsestä ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen KAIKILTA osin löytyi varmasti jokaiselle jotain.
Oli ihana nähdä ruoka- ja terveyspuolella kuinka gluteenittomat ja vegaaniset herkut olivat nostettu esille. Muotijuttu tai ei, minun pisteeni saa nämä tuotteet. Mukaan lähti mulla ja Aleksilla ainakin kikhernepastaa, chiansiemeniä ja cashewpähkinöitä! NAM <3

Kävitkö sinä messuilla?

Anna

Joko oot laittanut mun IG:n @annataimi ja FB:n @annaoonblogi seurantaasi? Instagramia päivittelen kuvien ja storyn muodossa päivittäin, joten nähdään somessa :)
Katseeni ja kätöseni ovat eksyneet tänä syksynä ihaniin keltaisiin vaatteisiin...
Mine Gungorin uutuuksia #musthave
By: Mine Gungor Art
By: Mine Gungor Art
<3

Kommentit